FIRMALAR
Firma_Id
Firma_Ad
URUNLER
Urun_Id
Urun_Ad
PERSONEL
Per_Id
Per_Ad
SATIS
Satis_Id
Satis_Tarih
Per_Id
SATIS_DETAY
Detay_Id
Satıs_Id
Urun_Id
Miktar
Birim_Fiyat
STOK_MIKTARI
Hareket_Id
Urun_Id
Hareket_Tarih
Stok_Miktari
Hareket_Yonu (1,-1)
URUN_FIYAT
Fiyat_Id
Fiyat_Tarih
Urun_Id
Son_Alis_Fiyat
Kullanmayı düşündüğüm tabloların yapısı bu şekilde.
1. Yapmak istediğim işlem için bu vt tasarımı doğru mu veya eksikleri fazlaları nelerdir?
2. Netsim programını eminim görmüşsünüzdür. Grid içerisinden alt satıra indikçe yeni ürünler seçebiliyorum sipariş için. Öğrenmek istediğim bu seçimi nasıl bir kodlama mantığı ile vt ye yollarım. Normal gridle yapılıyor sanırım cx değil zaten cx de kullanmak istemiyorum mümkün olduğu kadar delphi bileşenleri (Yani satışı yaparım)
3. marman hocamla daha önce görüştüğümde şöyle birşey önermişti. Urunler tablonda boolean bir alan tanımla. Sipariş veya satışa başlamadan bütün ürünlerin bu allanlarını false yap. Daha sonra hangileri seçilmişse onları vy te işle. Mantık gerçekten çok harika ama yine takıldığım yer birden fazla ürünün vt ye işlenmesi. Demos klasöründeki mastapp uygulamasını gördüm ama biraz karışık geldi

4. Hareket tablomdaki yaklaşımım doğru mu? Forumda genelde girişler ve çıkışlar olarak ayrı tablo değilde tek tabloda bu işlerin yapılması öneriliyor. Netsimin vt yi biraz inceleme şansım oldu orda yapılanda bu ama master ve detay tablolar yaklaşık 90 alan alan olunca işler karıştı tabi anlayamadım bazı şeyleri

5. Vt ye yaptırabileceğim işlemlerin tamamını procedure ve triggerlarla halletmeyi düşünüyorum. Sizce?
6. Son olarakta sen bu kadar boşuna yazmışsın bak burda daha önce onu yapmışız, konuşmuşuz diyen varsa lütfen linkide yazarsa sevinirim.
7. Gerçekten delphiyle birşeyler yapmak istiyorum. Ben bu dili çok sevdim. Hatta alfa yayınlarından sql kitabı aldım ve 1 aydır vt üzerinde yoğunlaşmaya öncelikle onu öğrenmeye başladım. Şimdilik bana yetecek kadarda sp, trigger ve diğer vt konularını öğrendim. Benimki şimdilik bir hobi ama gördüğüm kadarıyla sitedeki çoğu insan ekmeğini bu işten kazanıyor. Kısmetse belki bir gün bende birşeyler kazanırım

Okuyan herkese çok teşekkürler. Kolay gelsin...[/u]