İyi akşamlar,
Arkadaşlar programlamada forumda hint olarak arattım ama istediğimi bulamadım. Yapmak istediğim şu: Bir formum var ve üzerinde dbeditler var. Bilgi girilirken bunlardan boş geçilenlerin üzerinde hemen şöyle bir hint belirsin Bu alanı Boş Geçemezsiniz!
if dbedit1.text='' then
begin
dbedit.showhint:=true;
dbedit1.hint:='Bu Alanı Boş Geçemezsiniz!';
dbedit1.?????
end;
Yapmak istediğim başka bir dbedite geçmiş olsa bile boş geçtiği edit için hintin gösterilmesi. Soru işareti gelecek yere nasıl bişey yazmalıyım???
Kolay gelsin.
DBEdit in OnExit inde bu kontrolu yapabilirsin. Eğer tek tek DBEditlere girip çıkmama durumu olursa o zaman da bağlı DataSet in BeforePost unda tekrar kontrol ettirir ilgili DBEdit e (DBEdit1.SetFocus) ile konumlanabilirsin
Arkadaşlar dbedit.setfocus yaptım ama bunu yaptıktan sonra bile mouse editin üzerine gelmezse hint gösterilmiyor ve formun üstündeki hiçbir butona tıklayamaıyorum. Sizde bir deneyebilirseniz. İstediğim şuydu o edit boş geçilsin ama boş geçtikten hemen sonra o editin boş geçilemez hinti görünsün. Hani msn messenger da kullanıcı adını yazıp şifre editine geldiğinizde caplock açıksa uyarı veriyor ya aynen o yapmak istediğim. Mousemove olmasada hint görünsün. Teşekkürler
s.a.
hint için bileşenler var. yardım bileşenleri onları kullanman lazım.
normal hint ile yapman zor olur.
flathint miydi tam hatırlamıyorum bileşenin adını bir bileşen vardı.
torry de hint diye aratırsan muhakkak bişeyler çıkacaktır.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim