Kullanıcının isteğine göre değişen kuruş hanesi sayısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kullanıcının isteğine göre değişen kuruş hanesi sayısı
merhaba,
programda veritabanında fiyat değerlerini numerik 6,6 olarak tanımladım, yani virgülden sonra 6 hane yazılabiliyor, ama bazı kullanıcılar diyorlar ki "bize 4 hane yeter", "bize 2 hane yeter".
ama 6 haneli kullanan da var, nasıl etsem de öyle bişey ayarlasam ki kim kaç hane isterse o kadar kullansın?
firebird
delphi7
programda veritabanında fiyat değerlerini numerik 6,6 olarak tanımladım, yani virgülden sonra 6 hane yazılabiliyor, ama bazı kullanıcılar diyorlar ki "bize 4 hane yeter", "bize 2 hane yeter".
ama 6 haneli kullanan da var, nasıl etsem de öyle bişey ayarlasam ki kim kaç hane isterse o kadar kullansın?
firebird
delphi7
s.a.
bizdende böyle bir istek olmuştu zamanında sonra adamlar vazgeçtiler ama biz hazırlamış bulunduk.
ayarlar kısmında kaç kuruş kullanacağını seçiyordu.
programda display formatları edit formatları ona göre değiştiriyordu.
hüsoedit i kullanmıştım. onunda decimals ını ayarlıyordum.
öylece elimizde kaldı.
bizdende böyle bir istek olmuştu zamanında sonra adamlar vazgeçtiler ama biz hazırlamış bulunduk.
ayarlar kısmında kaç kuruş kullanacağını seçiyordu.
programda display formatları edit formatları ona göre değiştiriyordu.
hüsoedit i kullanmıştım. onunda decimals ını ayarlıyordum.
öylece elimizde kaldı.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Burada bahsedildiği gibi veri tabanı tarafta herhangi bir oynama yapılmaksızın sadece gösterim amaçlı bir düzenleme/formatlama yapılıyor. Dikat edilecek husus noktadan sonra bir kaç basamak oluşuyorsa basamakları azalttıkça bazılarının yuvarlanacağıdır. Dolaysıyla bu yuvarlanan bilgilerin toplama çarpma her ne ise işlemlerinin sonucu veri tabanını tarafta (SELECT veya SP ile) alınan bir işlemin sonucu birbirini tutmayacaktır
Bu yöntemi dev exp. bileşenleri ile de kolayca yapmak mümkündür. cxEditRepository ye ekleyeceğiniz format biçimlerini arayüzden istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Bence sadece Display format ile iş yetmez hesaplanarak eklenen alanlar v.t. ondalık olarak 6,6 ise
ama ayarda kullanıcı 4 seçti ise veri tabanına kaydedilirken 4 haneye kadar yuvarlanarak atılmalı.
Örnek
miktar X fiyat
1.052,2235 X 1,4523 = 1528,144189
bu gösterimde 1.528,1442 olarak gösterilir.
Ama kümüle toplamalarda poblem olur.
ama ayarda kullanıcı 4 seçti ise veri tabanına kaydedilirken 4 haneye kadar yuvarlanarak atılmalı.
Örnek
miktar X fiyat
Ama kümüle toplamalarda poblem olur.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Benim verdiğim tutar örneği genel amacı anlatabilmek içindi.hbahadir yazdı:Toplamlarda 4 yada 6 hane kullanılmaz. 2 hane kullanmak zorundasınız, sadece birim fiyatta 6 haneye kadar kullanabilirsiniz.
Türkiyede tutar dediğiniz gibi max kuruş 2 hane ..
Bu hesaplamalar başka alanlar için de olabilir.
Yani
Tüm alanları o zaman kullanıcıya sordurmak lazım.
Döviz Kurunda dahi kullanacağı ondalığı kullanıcaya ayarlattırmak lazım.
Aşağıdakini; döviz X kur örneği olarak algılayalım.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..