selam arkadaşlar;
yardımlarınız için şimdiden teşekkur ediyorum.
benim sorum şu olacak,
herhangi bir veritabanı kullanmadan , mesela web ten getirdiğim ve sadece o an kullancağım verilerin çıktısını belirli bir rapor formatında almak istesem nasıl bir yöntem kullanmam gerekli
saygılar
veritabanı kullanmadan rapor oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir Adet Memo bileşenine formatlı yerleştirebilirsin.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
QuickReport un da böyle bir özelliği var OnDataNeed diye bir olayına MoreData değişkeni True oldukça veri tabanından veri alıyormuş gibi yazmaya devam ediyordu.. Bu şekilde bir döngü içerisinde veya bir değişkene değer atayarak istenilen satırda yazdırma yapılabilir. Diğer rapor araçlarının da böyle özellikleri olabilir. İhtiyaç olmadığından denemedim. Hüseyin in dediğine ek olarak RichEdit / RichText ile de formatlı raporlar da alınabilir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Çok teşekkur ediyorum,
ben şöyle bir şey yaptım, A4 boyutunda hazırladığım bir formatı image olarak bir forma yerleştirdim, ve bu image uzerine verilerin geleceği editler ve label lar yerleştirdim, ve bu image çıktısını aldığımda sadece image print edildi yani uzerine yerleştirdiğim hiç bir edit veya label çıktıda gelmedi, çıktı almak için kullandığım kod;
uses Printers
var
ScaleX, ScaleY: Integer;
RR: TRect;
begin
with Printer do
begin
BeginDoc;
try
ScaleX := GetDeviceCaps(Handle, logPixelsX) div PixelsPerInch;
ScaleY := GetDeviceCaps(Handle, logPixelsY) div PixelsPerInch;
RR := Rect(0, 0, Form2.Image1.picture.Width * scaleX, Form2.Image1.Picture.Height * ScaleY);
Canvas.StretchDraw(RR, Form2.Image1.Picture.Graphic);
finally
EndDoc;
end;
ben şöyle bir şey yaptım, A4 boyutunda hazırladığım bir formatı image olarak bir forma yerleştirdim, ve bu image uzerine verilerin geleceği editler ve label lar yerleştirdim, ve bu image çıktısını aldığımda sadece image print edildi yani uzerine yerleştirdiğim hiç bir edit veya label çıktıda gelmedi, çıktı almak için kullandığım kod;
uses Printers
var
ScaleX, ScaleY: Integer;
RR: TRect;
begin
with Printer do
begin
BeginDoc;
try
ScaleX := GetDeviceCaps(Handle, logPixelsX) div PixelsPerInch;
ScaleY := GetDeviceCaps(Handle, logPixelsY) div PixelsPerInch;
RR := Rect(0, 0, Form2.Image1.picture.Width * scaleX, Form2.Image1.Picture.Height * ScaleY);
Canvas.StretchDraw(RR, Form2.Image1.Picture.Graphic);
finally
EndDoc;
end;