işlemler1;
işlemler2;
kopyalama; //Thread kullanmak istediğim kısım
işlemler3;
işlemler4;
gibi bir kod bloğum var. Ben kopyalama işleminde thread kullanmak istiyorum, ama thread işlemi bitmeden de işlem3 e geçmek istemiyorum (çünkü sonuca göre yapılıyor zaten sondaki işlemler).
O kanalın içinde kopyalama işleminden sonra kodlarını aynen devam ettir. Yani tüm kodlar kanalın içinde kalsın. Başka bir yol onTerminate olayı tanımlayabilirsin. Ama program kod akış kontrolünü kanaldan ana programa devredeceksen en mantıklısı mesaj göndermek olacak.
Kodu ile formumuzu tanımlarsak PostMessage(ProgHwnd,WM_KanaldanGeldi,0,0) satırını kanal içinden çalıştırdığımız vakit WMKanaldanGeldi prosedürü çalışacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Repeat untilde kısır döngüye girer bu sistem.Ek olarak işlem tamamen bitmeden ya da bittikten sonra kestirilemeyen bir gecikmeyle de sonraki adıma geçmesi işten bile değil...
Şu an sorunsuz çalışıyor gözüküyor, ama dediğiniz gibi her zaman daha iyi bir yöntem mutlaka vardır. Biraz da acil çözmem gereken bir problem olduğundan kestirmeden hallettim fakat WaitFor' uda uygun vaktimde mutlaka deneyeceğim,teşekkürler....
Evet haklısınız arkadaşlar, işlem uzun sürdükçe kullanılan ram miktarıda çok fazla artıyo ve bilgisayarı çok yavaşlatıyo, sebepte repeatte ki döngü diye düşünüyorum. Daha farklı nasıl bekleme işlemi yaptırabilirim acaba?