CheckConstraint hatası!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
chnyildirim
Üye
İletişim:

CheckConstraint hatası!

Mesaj gönderen chnyildirim »

Sa.,

Delphi4 de yazılmış öğrenci işleri programını Delphi7 ye geçiriyorum. Eski program TQuery ve BDE kullanılarak yazılmış. Delphi7 de tüm TQueryleri TAdoQuery e çeviriyorum. Sql de bazı tablolarda 'Check Constraint' kullanılmış. Inser yada Update en alttaki hatayla karşılaşıyorum. Tüm TAdoQuerylerim TADOConnection a bağlı. Sorun TADOConnection ın ConnectionString inden olduğunu zannediyorum. Fakat bununla ilgili ne forumda ne de farklı ortamlarda bilgi bulabildim. Yada aramayı yanlış yapıyorum.

Kod: Tümünü seç

TNBADO.Close;
     stsql:='Exec xxx_xxxx ''' + DKod.text + ''',' +'''' + edit2.text + ''',' + '''' + form.yil[form.MaxDnm_Count] + ''',' + '''' + DDnm + ''',''' + DYDnm + '''';
     TNBADO.sql.text:=stsql;
     TNBADO.ExecSQL;
     TNBADO.close;
TNBADO.ExecSQL kısmında çıkan hata...
Hata mesajı: Insert statement conflicted with TABLE CHECK constraint 'CK_HarfNot_Appname'. The conflict occurred in database 'dbName', table 'HarfNot'

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Constraint'ler veritabanı tarafındaki kısıtlamalardır. Bunlar foreign key olabilir, indeksler olabilir veya bu alana sadece E,K değerlerini kabul et gibi kısıtlamalar olabilir.

Zaten size tablo ve kısıtlamanın ismini vermiş. Veritabanı tarafından konulan kısıtlamayı inceleyip, nerde yanlış yaptığınızı bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
chnyildirim
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen chnyildirim »

mussimsek yazdı:Constraint'ler veritabanı tarafındaki kısıtlamalardır. Bunlar foreign key olabilir, indeksler olabilir veya bu alana sadece E,K değerlerini kabul et gibi kısıtlamalar olabilir.

Zaten size tablo ve kısıtlamanın ismini vermiş. Veritabanı tarafından konulan kısıtlamayı inceleyip, nerde yanlış yaptığınızı bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.
CK AdoQuery i de olmama ihtimali varmıdır?