medula sistemi hakkında(web servislerinde zaman aşımı)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

medula sistemi hakkında(web servislerinde zaman aşımı)

Mesaj gönderen meron06 »

sel.al.arkadaşlar.sağlık bakanlığı medula sistemi diye birşey çıkardı.web servisleriyle çalışan bi sistem.ben bu sistemin tüm servislerini sorunsuz kullanıyorum.yalnız gelen hastalara takip no alınırken yada diğer servislerden işlem yaparken karşı sistem yeteri kadar kısa sürede cevap vermeme gibi durumlar oluşuyor.buda program sanki kilitlenmiş izlenimini oluşturuyor.ben şöyle bişey yapmak istiyorum.web servislerindeki fonksiyonları çağırınca atıyorum sistem 10 sny cevap vermezse işlem zaman aşımına uğradı diyip kullanıcıyı uyarmak istiyorum.böyle bişeyi nasıl yapabilirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sanırım thread kullanarak yapabilirsiniz. Web sitesinden kodu alan kısmı thread içine atarsınız. Birde timer eklersiniz. Süre dolunca thread'ı sonlandırısınız.
davut
Üye

Mesaj gönderen davut »

gerçek ortamda test ortamındaki gibi uzun sürmüyor, hatta 1 sn de cevap geliyor. o yüzden böyle bir şeye gerek var mı?
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

ya arkadaşlar şu anda bu konu hakkında birazcık sorunlar yaşıyorum. Kullandığınız test şifreleri nedir. SGK'nin sitesindeki test şifreleri çalışmıyor. Yoksa ben mi hata yapıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar gerçek ortamda okadar kısa sürece cevap vermiyor.bazen çok uzun sürüyor.ayrıca sorgulama işlemini thread la yapıyorum.ama time out olunca thread ı sonlandıramıyorum.