firebird 2.01 e geçiş?
firebird 2.01 e geçiş?
s.a.
firebird 1.5 ile geliştirdiğim bir projem var ve şu an yurt genelinde 73 kişi kullanıyor. Firebird 2.01 e geçiş yapmak istiyoum. forumdaki yazılardan okuduğum kadarıyla 1.5 ten 2.0 ye geçen arkadaşlarda problem olmuş.
bazılarının kayıtları readonly olmuş.
ben şimdi 2.01 e geçsem ne sorun olur. ne gibi progblemlerle karşılaşırım ve ne yapmam lazım. eğer sorun olursa bu 73 kullanıcıya bu sorunu nasıl hallettireceğim. çünkü en az kayıt giren 1000 küsür kayıt girmiş. 20000 kayıt girende var. bu konuda tereddütüm var.
bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan yardım ve fikir istiyorum.
iyi akşamlar diler saygılar sunarım.
firebird 1.5 ile geliştirdiğim bir projem var ve şu an yurt genelinde 73 kişi kullanıyor. Firebird 2.01 e geçiş yapmak istiyoum. forumdaki yazılardan okuduğum kadarıyla 1.5 ten 2.0 ye geçen arkadaşlarda problem olmuş.
bazılarının kayıtları readonly olmuş.
ben şimdi 2.01 e geçsem ne sorun olur. ne gibi progblemlerle karşılaşırım ve ne yapmam lazım. eğer sorun olursa bu 73 kullanıcıya bu sorunu nasıl hallettireceğim. çünkü en az kayıt giren 1000 küsür kayıt girmiş. 20000 kayıt girende var. bu konuda tereddütüm var.
bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan yardım ve fikir istiyorum.
iyi akşamlar diler saygılar sunarım.
a.s.
Yazışmaları ve sorunları tam hatırlamıyorum. Ama ben olsam önce DB'mi 2.01'e dönüştürür, 2-3 kişiyle bir test ederdim. Sorun çıkmazsa geçirirdim.
20.000 kayıt ilişkisel veritabanı için çok küçük bir rakam. Eğer bir sıkıntınız yoksa 1.5'ta kalabilirsiniz.
Ancak 2.0'daki gelişmeleri gördükçe ben de geçsem diye hayıflanıyorum hayatı kolaylaştıracak pek çok yenilik var. Ayrıca 2.0'daki pek çok sorunu 2.01'de düzelttiler.
Kolay gelsin.
Yazışmaları ve sorunları tam hatırlamıyorum. Ama ben olsam önce DB'mi 2.01'e dönüştürür, 2-3 kişiyle bir test ederdim. Sorun çıkmazsa geçirirdim.
20.000 kayıt ilişkisel veritabanı için çok küçük bir rakam. Eğer bir sıkıntınız yoksa 1.5'ta kalabilirsiniz.
Ancak 2.0'daki gelişmeleri gördükçe ben de geçsem diye hayıflanıyorum hayatı kolaylaştıracak pek çok yenilik var. Ayrıca 2.0'daki pek çok sorunu 2.01'de düzelttiler.
Kolay gelsin.
mustafa abi firebird1.5 i kaldırdım ve 2.01 i kurdum.
yaklaşık 1100 kayıt olan bir veritabanında deneme yaptım. maşallah tıkır tıkır çalıştı. hiç bir hata vermedi. kayıt ekledim, kayıt sildim, sorgulama yaptım.
ama şunu belirteyim ben bu projede stored procedure, triger, udf v.s. hiç oluşturmamıştım. zaten bir hesaplama dışında, programda hiç matematiksel işlem yok.
şimdilik bir sorun yok gibi.
yaklaşık 1100 kayıt olan bir veritabanında deneme yaptım. maşallah tıkır tıkır çalıştı. hiç bir hata vermedi. kayıt ekledim, kayıt sildim, sorgulama yaptım.
ama şunu belirteyim ben bu projede stored procedure, triger, udf v.s. hiç oluşturmamıştım. zaten bir hesaplama dışında, programda hiç matematiksel işlem yok.
şimdilik bir sorun yok gibi.
y.kulac yazdı:...
ama şunu belirteyim ben bu projede stored procedure, triger, udf v.s. hiç oluşturmamıştım. zaten bir hesaplama dışında, programda hiç matematiksel işlem yok. ...

firebird'ü %5 kapasite ile kullanıyorsun, gerçek gücünü hiç kullanmıyorsun o zaman... Stored procedure, trigger kullanmadan olmaz : ) Fahrettin abinin seminerini mutlaka seyret...
Kolay gelsin.
s.a.
FB 1,5 ile hazırladığım VT larını 2,0 ve şimdi 2,01 ile açmayı deniyorum, ne hikmettir bilmiyorum bir türlü açamıyorum arkadaşlar.
eski VT mi backup yaptım yeni VT 2,0,1 ile oluşturdum bilgileri retore ettim ama yine aynı hatayı alıyorum.
Kullanıcı ismi yada password yanlış sistem sorumlusuna başvurun diyor.
Fakat ibexpert ile sysdba ve masterkey ile çok rahat açıyorum gel gelelim delphiden açamıyorum....
Tek fark delphi ile veritabanı bilgilerini bir ini dosyasından alıyorum ve
yukardaki gibi aktarıyorum, FB 1,5 da hiç sorun yok ama FB 2,0 kurunca yukardaki hatayı alıyorum ..
hatayı nerde yapıyor olabilirim acaba...
2,0 a geçmek istiyorum ama bu nedenle geçemiyorum...
backup - restore olayını yaptım daha önce bunu yapmam tavsiye edilmişti ama yine olmadı....
Teşekkürler
FB 1,5 ile hazırladığım VT larını 2,0 ve şimdi 2,01 ile açmayı deniyorum, ne hikmettir bilmiyorum bir türlü açamıyorum arkadaşlar.
eski VT mi backup yaptım yeni VT 2,0,1 ile oluşturdum bilgileri retore ettim ama yine aynı hatayı alıyorum.
Kullanıcı ismi yada password yanlış sistem sorumlusuna başvurun diyor.
Fakat ibexpert ile sysdba ve masterkey ile çok rahat açıyorum gel gelelim delphiden açamıyorum....
Tek fark delphi ile veritabanı bilgilerini bir ini dosyasından alıyorum ve
Kod: Tümünü seç
if dm.DB.Connected = true then dm.DB.Connected := false;
DM.DB.DatabaseName := MENUFORM.VTBY.Text + ':' + MENUFORM.VTYOL.Text;
DM.DB.Params.Add('user_name='+EDIT1.Text);
DM.DB.Params.Add('password='+edit2.Text);
DM.DB.Params.Add('sql_role_name=3');
dm.DB.Params.Add('lc_ctype=WIN1254');
dm.DB.Connected := true;
dm.TR.Active := true;
if dm.DB.Connected = true then frmlogin.ModalResult := mrok;
except
hatayı nerde yapıyor olabilirim acaba...
2,0 a geçmek istiyorum ama bu nedenle geçemiyorum...
backup - restore olayını yaptım daha önce bunu yapmam tavsiye edilmişti ama yine olmadı....
Teşekkürler
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.
Delphi6 kullanıyorum ve IBX bileşenlerinin interbase 7 için olanını kurdum,
ayrıca herdefasında firebirdleri tamamen kaldırıp kurdum,
bir türlü olmadı bende fazla uğraşmadım bugüne kadar ama durum gösteriyorki bir an önce halletmem lazım yoksa çok geride kalacam..
ayrıca herdefasında firebirdleri tamamen kaldırıp kurdum,
bir türlü olmadı bende fazla uğraşmadım bugüne kadar ama durum gösteriyorki bir an önce halletmem lazım yoksa çok geride kalacam..
S.A
arkadaşlar BEN BULDUM BEN BULDUM
Yukardaki koda sadece okla gösterdiğim satırı ekledim benim sorunum haloldu.
Aynı dertten müzdarip arkadaşım varsa uğraşmasın diye yazayım dedim..
Kolay gelsin..
arkadaşlar BEN BULDUM BEN BULDUM

Kod: Tümünü seç
if dm.DB.Connected = true then dm.DB.Connected := false;
DM.DB.DatabaseName := MENUFORM.VTBY.Text + ':' + MENUFORM.VTYOL.Text;
DM.DB.PARAMS.CLEAR; <<--------********** SADECE BURAYI EKLEDİM SORUNUM HALOLDU **********
DM.DB.Params.Add('user_name='+EDIT1.Text);
DM.DB.Params.Add('password='+edit2.Text);
DM.DB.Params.Add('sql_role_name=3');
dm.DB.Params.Add('lc_ctype=WIN1254');
dm.DB.Connected := true;
dm.TR.Active := true;
if dm.DB.Connected = true then frmlogin.ModalResult := mrok;
except
Aynı dertten müzdarip arkadaşım varsa uğraşmasın diye yazayım dedim..
Kolay gelsin..