Merhaba,
Ben çok kullanıcılı sistemlerde güncelleme sorununu daha hızlı çözmek için, program dosyalarını Database e kaydedip terminallerden okumak istiyorum.
Veri tabanına bir dosya nasıl kaydedilir ve okunup dosyaya nasıl çevrilir?
Teşekkür ederim.
MySQL e Dosya Kaydedip Okumak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
MySQL e Dosya Kaydedip Okumak
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba,
Çözümü buldum,
Kaydetmek için
Okumak için
Kolay gelsin.
Çözümü buldum,
Kaydetmek için
Kod: Tümünü seç
var
Dosya:TBlobField;
begin
Dosya:=qDosyalar.FieldByName('dosya') as TBlobField;
Dosya.LoadFromFile('C:\dosya.zip');
end;
Okumak için
TBlobField(qDosyalar.FieldByName('dosya').SaveToFile('c:\dosya.zip'));
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba,
Bu yöntemle sadece BMP kaydedebiliyorum ben herçeşit dosyayı kaydetmek istiyorum tıkandım bu konuda.
Bu yöntemle sadece BMP kaydedebiliyorum ben herçeşit dosyayı kaydetmek istiyorum tıkandım bu konuda.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Stream'leri kullanabilirsin. Örnek için http://delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?t=17301 başlığına bakabilrisin. Ben programın kendi exe'sini gömüyorum sıkıntı yok.
@mkysoft verdiğiniz yöntemlede denedim fakat sonuç aynı, sanırım MySQL in konfigürasyonundan kaynaklı bir durum işlemi yapmak istediğimde,
Bağlantı kopuyor , tahminimce MySQL bir defada gönderilebilecek verinin bir sınırlaması var ve bunun bir yerden ayarlanabiliyopr olması lazım die düşünüyorum ama nerden.
Bu yöntemle 750kb lik bir dosyayı kaydedebiliyorum ancak 8mb lik bir dosyayı kaydederken bu hata oluşuyor.
Socket Error on Write , Lost Connection MySQL During query
Bu yöntemle 750kb lik bir dosyayı kaydedebiliyorum ancak 8mb lik bir dosyayı kaydederken bu hata oluşuyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Evet MySQL deki normalde,
"max_allowed_packed = 1M" değerine sahip değişkeni "max_allowed_packed = 15M" olarak ayarllayınca sorun düzeldi, normalde maksimum 1mb olan paket boyutunu 15mb ye çıkartmış oldum.
İyi çalışmalar.
"max_allowed_packed = 1M" değerine sahip değişkeni "max_allowed_packed = 15M" olarak ayarllayınca sorun düzeldi, normalde maksimum 1mb olan paket boyutunu 15mb ye çıkartmış oldum.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr