ComPort Veri Alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cuneyt22 »

ya hocam count procedure de gelen veridir..yani byte byte gonderiyor bizde bunu bi değişkende topluyoruz bu şekilde düzenli bi veri oluyot hepsi bu kadar bu procedure benim kullandığım componentten kaynaklı cport'ta da aynısını yapmıştım değişen birşey olmamıştı yani onunda procedure si aynı..kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

hocam sanırım cihazın her seferinde kaç byte gönderdiğini bulup ona göre okumalısın, ayrıca eğer cihaz bir sonlandırıcı karaket gönderiyorsa o sonlandırıcı karaktere kadar da okuyabilirsin..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

MERHABA
sorunu zaten çözümlemişsiniz. Bakın burada ki sorun sizin aldığınız kodu anlayamamış olmanızdan kaynaklanıyor sanırım.
şöyle bi deneyin çözülecektir sanırım.memoya yazdırdıktan sonra yazdırdığınız stringi boşaltın yani

memo:=memo+gelenveri;
gelenveri:='';

saygılar
iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

kutal yazdı:memoya yazdırdıktan sonra yazdırdığınız stringi boşaltın yani

memo:=memo+gelenveri;
gelenveri:='';
Merhaba; Değerli cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim Ama yukarıda yazdığınızdan bişey anlamadım hocma.
Neyse ben bu işten vaz geçtim yani en azsından bu kodlarla yapmaktan.

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen kutal »

selam
şuraya bir bakın işinize çok yarıcanı düşünüyorum. cport componentı var,uygulama ve örnekler var. İnşallah işinizi görür.
iyiçalışmala saygılar..
comport.sf.net
Sencer
Üye

Mesaj gönderen Sencer »

comportdan okutuyom terminal ekranında v=640 mv yazıyo ama memo ya aktarırken 0 yazıyo neden acaba

Kod: Tümünü seç

c := ApdComPort1.GetChar;
Memo1.Text:=Memo1.Text+c;
kodumda budur