Merhaba,
Yaptığım bir hata oldu. Yeni projemde klasör adını OYI&KTpro olarak vermiştim. dataya ulaşmak için yol şöyle idi ...OYI&KTpro\OYI&KTpro\Data\DATA.FDB... böyle olunca veri tabanı yolunu text dosyadan okutmada & işareti yüzünden sıkıntı yaşadım ve klasör adlarını OYIKTpro yani & işaretsiz olarak değiştirmek istedim ama bu seferde eski klasör adları ile proje düzenlendiğinden sistem belirtilen yolu bulamıyor şeklinde hata alıyorum. exe çalışıyor fakat henüz vt ye bağlanmadığımdan yani veri girişine hazırlamadığımdan sonucunu bilmiyorum.
bu sebeple projenin yeni klasör adlarını tanıtmam nasıl olacak. hangi yolları takip ederek projeyi yeni klasör adları ile tekrar düzenleyeyim. yoksa bir yolu yokmu? bütün projeyi silip yeni klasörler ile tekrar mı oluşturmalıyım.
teşekkür ve saygılarımla. [/list]
Projenin dosya adını değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Projenin dosya adını değiştirme
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Bu verdiğiniz yol (path) her ne ise onu muhtemelen Database bileşeninde tanımlamışsınız. Oradan düzeltmeniz yeterli olacaktır. Bir de her derlemeden önce Database /IBDatabase bileşeninin Connect özelliğini False yapın. GExpert kurulu ise (değilse tavsiye ederim
) Tools -> GExpert / Configuration / Set Component Properties -> Configure .. den derleme yapılacağı zaman belirtilen bileşenlerin belirttiğin özelliklerine atama yapılabiliyor. Database bileşeninin Connected özelliğine de burada False atanması yeterli 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Merhaba,
Recep ustam ibdatabase nin yolunu ve diğer ayarlarını yapmamıştım çünki yolu text dosyadan assignfile(f,extractfilepath(paramstr(0))+'VTyolu.txt'); ile almasını sağlıyorum. GExpert yok ama database connected false durumda yine aynı hatayı alıyorum. & bu işaret delphi tarafında kısayol özelliği katıyor biliyorsunuz. hata mesajında birinci klasör adını yani değiştirdiğim adı kabul etmiş ama içindeki diğer aynı adlı klasörün OYIKTpro da böyle bir alt çizgi oluşturduğunu görüyorum ve bu sebeple sistem belirtilen yolu bulamıyor uyarısını alıyorum. sanırım projenin kayıtlı olduğu klasör adını değiştirmek exe nin çalışmasına mani değil zira exe çalışıyor ama vt ye ulaşamadığını bana bildiriyor. inşeallah çözebilirim zira her şeyi yeniden yapmak baya zor geliyor bana.
şu dikkatimi çekti ilk hata mesajında
D:\OYIKTpro\OYIKTpro\Data\DATA.FDB (altı çizili yere dikkat çekiyorum) sistem belirtilen yolu bulamıyor. diyor
ikinci gelen hata mesajında ise;
D:\OYI&KTpro\OYI&KTpro\Data\DATA.FDB (bu & işaretli klasörlerin ilk hali şimdi & işaretsizini kullanmak istiyorum) sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor.
her iki yol ile arıyor. benim şuan klasörlerim D:\OYIKTpro\OYIKTpro\Data\DATA.FDB şeklinde kayıtlı.
başınızı ağrıttım kolay gelsin[/code]
Recep ustam ibdatabase nin yolunu ve diğer ayarlarını yapmamıştım çünki yolu text dosyadan assignfile(f,extractfilepath(paramstr(0))+'VTyolu.txt'); ile almasını sağlıyorum. GExpert yok ama database connected false durumda yine aynı hatayı alıyorum. & bu işaret delphi tarafında kısayol özelliği katıyor biliyorsunuz. hata mesajında birinci klasör adını yani değiştirdiğim adı kabul etmiş ama içindeki diğer aynı adlı klasörün OYIKTpro da böyle bir alt çizgi oluşturduğunu görüyorum ve bu sebeple sistem belirtilen yolu bulamıyor uyarısını alıyorum. sanırım projenin kayıtlı olduğu klasör adını değiştirmek exe nin çalışmasına mani değil zira exe çalışıyor ama vt ye ulaşamadığını bana bildiriyor. inşeallah çözebilirim zira her şeyi yeniden yapmak baya zor geliyor bana.
şu dikkatimi çekti ilk hata mesajında
D:\OYIKTpro\OYIKTpro\Data\DATA.FDB (altı çizili yere dikkat çekiyorum) sistem belirtilen yolu bulamıyor. diyor
ikinci gelen hata mesajında ise;
D:\OYI&KTpro\OYI&KTpro\Data\DATA.FDB (bu & işaretli klasörlerin ilk hali şimdi & işaretsizini kullanmak istiyorum) sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor.
her iki yol ile arıyor. benim şuan klasörlerim D:\OYIKTpro\OYIKTpro\Data\DATA.FDB şeklinde kayıtlı.
başınızı ağrıttım kolay gelsin[/code]

Merhaba,
Bu mesajı okuyarak ve cevap yazarak hem maddi hem manevi eziyet verdiğim siz değerli ustalardan özür dilerim. sorunum birazda proje güme gitti heyecanı ile text dosya içerisine yazılı yolun yanlış yazılması ve klasör adlarının düzeltilmemiş olması imiş.
sabrınızdan dolayı teşekkür eder sizlerden verdiğim zahmetten dolayı tekrar özür dilerim.
kolay gelsin
Bu mesajı okuyarak ve cevap yazarak hem maddi hem manevi eziyet verdiğim siz değerli ustalardan özür dilerim. sorunum birazda proje güme gitti heyecanı ile text dosya içerisine yazılı yolun yanlış yazılması ve klasör adlarının düzeltilmemiş olması imiş.
sabrınızdan dolayı teşekkür eder sizlerden verdiğim zahmetten dolayı tekrar özür dilerim.
kolay gelsin