Dbgrid hücresinde yazan tarih
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhabalar,
foruma yeni üye oldum. forum kurucularına böyle bir forum oluşturdukları için teşekkür ederim. delphiyede yeni başladım.bir sorum var.dbdgrid içerisindeki hücreye kaydettiğim tarih (ileriki bir tarih), o gün geldiğinde bir uyarı mesajı versin istiyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. herhese kolay gelsin. iyi çalışmalar.
foruma yeni üye oldum. forum kurucularına böyle bir forum oluşturdukları için teşekkür ederim. delphiyede yeni başladım.bir sorum var.dbdgrid içerisindeki hücreye kaydettiğim tarih (ileriki bir tarih), o gün geldiğinde bir uyarı mesajı versin istiyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. herhese kolay gelsin. iyi çalışmalar.
Merhaba,
öncelikle aramıza hoşgeldin. grid içerisindeki kolon veya satır ile değilde tablodaki veriye göre hareket edeceksin. sonuçta girid içerisindeki veri veritabanından dataset aracılığı ile geliyor.
gibi bir yapı ile olabilir. kolay gelsin
öncelikle aramıza hoşgeldin. grid içerisindeki kolon veya satır ile değilde tablodaki veriye göre hareket edeceksin. sonuçta girid içerisindeki veri veritabanından dataset aracılığı ile geliyor.
Kod: Tümünü seç
if falandataset.fieldbyname('FALANALAN').asdate=date then
begin
showmessage('Bu gün o gündür');
end;
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

peki kodu formun creat ine mi yazmam gerekiyor. birde asdate in altırenkli çizgi oldu.acemiliğimi hoşgörün.
yazdığınız gibi denedim fakat çalışmadı.ilginiz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
merhaba,
yazdığım kodda yazım hatası olabilir. mantık olarak fikir yürütmüştüm. bunun gibi bir kodu ibdatasetin afterscroll olayında veya gridin cellclick olayında yazabilirsin. ibdataset teki veriler ileri geri sardıkça mesaj gelecektir gridin click olayına yazarsanda kullanıcı grid satırına tıkladıkça uyarıyı verecektir.
buradaki asdate olayı veri tabanındaki alanın veri saklama özelliği. sayısal veri, tarihsel veri, zamansal veri veya hertürlü karakter girilebilen char veri gibi.
birde dediğim gibi gridin oncellclick olayında veya ilgili datasetin onafterscroll olayına yazın deneyin
kolay gelsin
yazdığım kodda yazım hatası olabilir. mantık olarak fikir yürütmüştüm. bunun gibi bir kodu ibdatasetin afterscroll olayında veya gridin cellclick olayında yazabilirsin. ibdataset teki veriler ileri geri sardıkça mesaj gelecektir gridin click olayına yazarsanda kullanıcı grid satırına tıkladıkça uyarıyı verecektir.
buradaki asdate olayı veri tabanındaki alanın veri saklama özelliği. sayısal veri, tarihsel veri, zamansal veri veya hertürlü karakter girilebilen char veri gibi.
birde dediğim gibi gridin oncellclick olayında veya ilgili datasetin onafterscroll olayına yazın deneyin
kolay gelsin

merhaba,
çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım çalışıyor. gridin oncellclik olayına yazdım satır üzerine gelince mesajı veriyor.
sizede kolay gelsin.
iyi çalışmalar.
çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım çalışıyor. gridin oncellclik olayına yazdım satır üzerine gelince mesajı veriyor.
sizede kolay gelsin.
iyi çalışmalar.
bir soru daha peki bunu başka bir şarta bağlasak. ödeme isminde bir sütun var ve alındı ise çıkmasın alınmadı ise bu uyarıyı versin.
merhaba,
yine aynı mantığı söyleyeceğim sana beni mazur gör.
kolay gelsin
yine aynı mantığı söyleyeceğim sana beni mazur gör.
Kod: Tümünü seç
grid1.oncellclick olayında
if ibdataset1.fieldbyname('ALANADI').asstring='ALINMADI' then
begin
showmessage('Alacağınız var');
end;

Merhaba,
cevapların için çok teşekkür ederim. İşimi gördü.
iyi çalışmalar.
cevapların için çok teşekkür ederim. İşimi gördü.
iyi çalışmalar.