TZupdateSql ve Query kullanarak guncelleme yapabilme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
securityengineer
Üye

TZupdateSql ve Query kullanarak guncelleme yapabilme

Mesaj gönderen securityengineer »

Merhaba ben satış sonucunda taksit takibi yapabilmek için bir ekran hazırladım.Bu ekranda önceden grilmiş taksitlerden günü gelen tarihleri query kullanarak cxgride listeletiyorum.

queryim bu
Select cari.cariNo,cari.carisoyad,cari.cariad,cari.ApartmanNo,blok.blokAdi,site.siteAdi,taksitlendirme.TaksitTarihi,taksitlendirme.Taksit_Tutari,taksitlendirme.TaksitSirasi,taksitlendirme.Odeme_Durumu from cari,site,blok,taksitlendirme where (site.siteNo=cari.siteNo) and (cari.ApartmanNo=blok.blokno) and (cari.cariNo=taksitlendirme.cariNo)

Yapmak istediğim bu query sonucunda gelen kayıtlarda ödeme yapanları gridde tıklayıp ödeme yaptı diye kaydetmek.Bu arada databasede bu alanın ismi Odeme_Durumu dur.Başlangıçta sıfır ben bunu 1 yapmak istiyorum eğer ödeme yapmışsa.Ödeme durumu alanı taksitlendirme tablosundadır.ve query ile birden fazla tablodan veri çekiliyor ve ben sadece taksitlendirme talosundaki Ödeme durumu alanını güncellemek istiyorum

Querynin updateobjectine TZupdateSql componentlerinden birini set ettim.RequestLive:=true olarak set edildi.Benim sormak istediğim bu aşamadan sonra hangi ayarları yapmam gerekiyor ve bunu runtimeda nasıl işletcem.Yardımcı olursanız sevinirm
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Sisteminizde virüs mü var yoksa linkleri siz mi yazdınız? Büyük ihtimalle virüs olduğu için linkleri sildim.

Kolay gelsin.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Zupdatesql nesnesinin updatesql özelleğine gerekli sql'i yazmalısın.

Kod: Tümünü seç

update tablom set alan1 = :alan1, alan2 = :alan2 'where alan1 = :OLD_alan1
Field adlarının önüne ekleyeceğin eklenttisi field'in orjinal değerine ulaşmanı sağar.
SQL leri runtimeda da ekleyebilirsin.
securityengineer
Üye

queryim bu

Select cari.cariNo,cari.carisoyad,cari.cariad,cari.ApartmanNo,blok.blokAdi,site.siteAdi,taksitlendirme.TaksitTarihi,taksitlendirme.Taksit_Tutari,taksitlendirme.TaksitSirasi,taksitlendirme.Odeme_Durumu from cari,site,blok,taksitlendirme where (site.siteNo=cari.siteNo) and (cari.ApartmanNo=blok.blokno) and (cari.cariNo=taksitlendirme.cariNo)

update sql deki queryde bu

UPDATE taksitlendirme SET
taksitlendirme.Odeme_Durumu = :Odeme_Durumu
WHERE
taksitlendirme.ID = :OLD_ID

benm sormak istediğim post işlemini nasıl yapcam.Burdaki parametrelere nasıl değer atcam.Yeni olduğum için kafam karıştı biraz
securityengineer
Üye

queryim bu

update sql deki queryde bu

UPDATE taksitlendirme SET
taksitlendirme.Odeme_Durumu = :Odeme_Durumu
WHERE
taksitlendirme.ID = :OLD_ID

benm sormak istediğim post işlemini nasıl yapcam.Burdaki parametrelere nasıl değer atcam.Yeni olduğum için kafam karıştı biraz
securityengineer
Üye

admindende özür diliyorum.Sistemimde sanırım virüs var.Mesajlara linkler istemdışı ekleniyor.