port dinleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
true_false
Üye

port dinleme

Mesaj gönderen true_false »

Merhabalar.
üzerinde kendine ait symbian yazılımı olan medikal bir cihazım var diğer cihazlardan farklı olarak cihaz ethernet üzerinden haberleşmeye imkan sağlıyor.

bu cihazdan veri çekmem lazım.

cihaz ethernet yolu ile üzerine yazdığımız ip numarası ile ağa bağlanıyor.

indy companent'lerde client server mantığı var fakat ben bu cihaza delphide compile edilmiş bir exe (server) atabilme şansına sahip değilim mecburen belirttiğim ipde cihazın bana sunmuş olduğu portu dinlemem gerekecek. cihaz firması ile bağlantı kurdum bana öğleden sonra cihaz hakkında bilgi vermesini bekliyorum ama bulunduğum şehirin küçük olması ile bu konuda fazla yardımcı olacaklarını sanmıyorum.

forumda da bahsi geçmiş (benzin pompası ile haberleşme) fakat tam olarak ne yapacam port dinelemem için bana indy companent'ler yetermi bilemiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum
kolay gelsin iyi çalışmlar.
type
Tform1 = class(Tform)
true_false
Üye

arkadaşlar mesajı yazdıktan sonra indy demoları inceledim
ve indynin telnet uygulamasını gördüm telnet uygulamsında bir ip adresi ve birde port numarası isteniyor sanırım servere gerek kalmıyor doğru yazdığımı teyid eden arkadaşlardan ve telnet ile bu haberleşmeyi sağlarsın diyen ve telnet ile uygulama yapan arkadaşlardan mesaj bekliyorum şimdiden teşekkürler.
type
Tform1 = class(Tform)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bu cihaz ile PC yazılımı arasındaki ethernet ile olan bütün protokolü

http://www.wireshark.org/

daki WireShark yazılımı ile izleyebilir, hangi portu kullandığını ve protokolün ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
true_false
Üye

@fduman cihazın açık portunu buldum protokolde astmp. açık porttan cihaz dinlendi ve karmaşık bir string pars işlemi ile amaca ulaşıldı ilgin için teşekkürler.
type
Tform1 = class(Tform)