Vistada Delphi 2007 ile derlenen programlar XP de çalışırmı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tanerileri
Üye

Vistada Delphi 2007 ile derlenen programlar XP de çalışırmı?

Mesaj gönderen tanerileri »

Böyle bir test yapmış olan veya bu konuda bilgisi olan varmı?

teşekkürler.

İşletim sistemim XP , vistaya geçmeyi planlıyorum .
ama Geliştirdiğim programların XP dede çalışabilmesi lazım ,
Vista almadan önce emin olmak istiyorum bu sebeple sordum.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

vistaya ozel bir api kullanmadiginiz surece vistada derlenen programlar sorun cikmadan xp de calisir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Kullanılsa da fark etmiyoru. VCL'ler otomatik vista mı? xp mi diye ona göre ayarlanmış. Kullanırsanız sorun olmaz. xp de xp görünümü vistada vista görünümü olarak çıkar.
kamuran48
Üye

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
ben şu an öyle yapıyorum.yani vistada yazıp xp de çalıştırıyorum.sorun yok.iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
tanerileri
Üye

Vistada Delphi kullanmak isteyenlere bilgi

Arkadaşlar,

bazı deneyimler yaşadım , sizlerle paylaşmak isterim.

Delphi 2007 yi vistaya kurabiliyoruz , onda sorun yok
oluşan exe'yi xp dede çalıştırabiliyoruz ondada sorun yok

Yalnız benim gibi hala BDE kullanan kullanıcılar varsa , kesinlikle vistaya geçmemelerini öneririm. sorunlar şunlar :

1 - BDE çok kullanıcılı olarak çalışmıyor , belkide uğraşırsam çalıştırabilirdim ama 2 nolu maddedeki hata yeniden xp ye dönmemei şart koydu

2 - Database desktop Vistada çalışmıyor , vista bunu delphiyü yüklerken , bilgisayara kopyalamıyor bile , bilinen vista uyumsuzluğu varmış , database dektop olmadanda BDE altındaki projelerimde değişiklik yapamayacağım için XP ye geri döndüm.

Not :"Hala BDE mi çalışıyorsun ?" dediğinizi duyar gibiyim , en yakın zamanda SQL e geçeceğim fakat birbiriyle paralel çalışan o kadar çok projem varki , SQL e geçme zamanımı bu yüzden sürekli erteliyorum.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Re: Vistada Delphi kullanmak isteyenlere bilgi

Mesaj gönderen sadettinpolat »

tanerileri yazdı: Yalnız benim gibi hala BDE kullanan kullanıcılar varsa , kesinlikle vistaya geçmemelerini öneririm.
haber gruplarinda olsun forumlarda olsun vista ve bde ile ilgili oldukca fazla mesaj yer aliyor. belki sizin de probleminizin cevabi vardir iclerinde. birde delphi 2007 nin readme dosyasinda vista ve bde ile ilgili bazi notlar mevcut.
If you are using BDE on Windows Vista, you will need to reconfigure BDE so that it does not attempt to write files to the C:\<root> directory. To do this, log on as an administrator and run BDEAdmin.exe, located at Program Files\Common Files\Borland Shared\BDE. Under Native, click PARADOX, and change NET DIR to point to a location other than the root directory. A suggested target is C:\Users\Public\Documents\RAD STUDIO.
http://www.stevetrefethen.com/wiki/Delp ... hx#dbnotes
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
tanerileri
Üye

teşekkürler

ilgin için çok teşekkürler.

bde yi belki çözebilirdim ama database dektop kesin çalışmayınca uğraşmaktan vazgeçtim.

paradox tablolarının restructure edebileceğim başka bir araçda bilmediğim için acil delphiyle çalışmam lazımdı 2 günden sonra pes ettim.

database desktop hakkında birginiz olursa ilerde , paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler