DBNavigator'da butonlara bağımsız mesaj verilir mi?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- OnderTastan
- Üye
DBNavigator'da butonlara bağımsız mesaj verilir mi?
DBNavigator'da butonlara bağımsız mesaj verilir mi? Mesela DELETE butonuna tıkladığımda eğer mrYes seçili ise silsin mrNo seçili se silmesin?
aşağıdaki koda naıl bir değişiklik yapılmalı
Var
Cevap:Word;
Begin
Cevap:=Application.MessageBox(' silinsin mi? ','Onay',MB_YesNo);
if Cevap=mrYes then
Table1.delete;
aşağıdaki koda naıl bir değişiklik yapılmalı
Var
Cevap:Word;
Begin
Cevap:=Application.MessageBox(' silinsin mi? ','Onay',MB_YesNo);
if Cevap=mrYes then
Table1.delete;
"Kendini Affeder Gibi Başkalarını Affet, Başkalarını Azarlar Gibi Kendini Azarla..."
DBNavigator un BeforeAction olayından yararlanmalısın
Daha önce biri eleştirmişti, bence avatarını değiştir. Çünkü öğrenmeye çalıştığın şey emperyalizmin ta kendisidir. Avatarını hakketmek istiyorsan kendi programlama dilini geliştir. Che bunu hak etmiyor sanırım, ve saygısızlık olarak algılıyorum.
Kod: Tümünü seç
if (Button = nbRefresh) then
case messagedlg('Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek istiyor musunuz?', mtConfirmation, [mbYes, mbNo], 0) of
mrYes:
begin
if strtoint(tx_fiyat.Text) < 10 then
begin
messagedlg('Hatalı veri!', mtError, [mbOK], 0);
SysUtils.Abort; //bu kod tuşa basılmamış gibi algılanmasını sağlar, böylece onclick olayı oluşmaz.
end;
mrNo:
begin
tablom.cancel;
end;
end;
- OnderTastan
- Üye
Öncelikle ilgine teşekkür ederim. Ama daha önce de buna yanıt verdim. Burada bilgi paylaşımı esas. Dediğin mantıkla hareket ettim diyelim. Herşeyi aştık da iş bir avatara mı geldi. Madem öyle bakkaldan ekmek de almamak gerek. McDonalds'lardan alışveriş de etmemek gerek, nefes bile almamak gerek bu ülkede. Çünkü direk ya da dolaylı olarak attığımız her adım emperyalizme hizmet ne yaık ki. Delphi buna dahil. Kısa süreli alternatif olamıyorsak uzun vadede bunlardan faydalanmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü emperyalistler bizlerden 100 yıllarca faydalandı ve faydalanmaya da devam ediyor. Onlar bunu yaparken acaba şunu söylediler mi: "Onlar emekçi, bizim emekçilerin emeği ile işimiz olamaz..." Tam tersine emperyalizmin mantığı zaten emek sömürüsü değil mi? Neyse gecenin bu saatinde gözlerimden uyku akarken yazmaya devam edersem tam anlamını veremeyeceğimden tereddüt ettiğimden burada kesiyorum. Ama bu sitede farklı bir tartışma platformu oluşturulursa daha ayrıntılı konuşuruz. Herşeye rağmen "BİZ NE MÜKEMMEL İNSANLARIZ Kİ KELİMEİSZ VE SÖZSÜZ DE ANLAŞABİLİRİZ..."
DOSTLUKLA...
DOSTLUKLA...
"Kendini Affeder Gibi Başkalarını Affet, Başkalarını Azarlar Gibi Kendini Azarla..."
- OnderTastan
- Üye
Evet burada avatar benim dünya görüşümle ilgili bilgi niteliği taşıyor. Bundan da hiç rahatsız değilim, aksine son derece gurur duyuyorum. Bundan önceki cevabımda da değindiğim gibi herhangi bir bakkaldan aldığımız ekmekten bile bu devlet vergi kesmiyor mu? Eğer sigara içiyorsan, içtiğin sigaradan devlet vergi kesmiyor mu? Bugüne kadar bir çok masum insanın katili olan Coca Cola'yı hiç mi içmedin? Bu paralar nereye gidiyor sanıyoruz? Aldığımız bir çok üründen deprem vergisi kesildiği halde bugüne kadar, ayrıca DASK adı altında çıkan devletin deprem sigortası için topladığı paralar İMF.ye borç ödemesi olarak gitmedi mi? Üzerine giydiğin gömlekten, atlete, çoraba kadar hepsi kapitalistlere, ordan da emperyalistlere bilinçli ya da bilinçsiz hizmet değil mi? Bunları daha da örneklendirmek mümkün.
Yani; emekçi insanların emeğinin hakkını ödeyen bir sistem kuramadığın sürece bunlara direk ya da dolaylı olarak hizmet etmeye mahkumsun demektir. Ne yapmalıyız şimdi? Böyle bir sistem kuramadık, bunlara hizmet etmeyeceğiz diye hayatımıza son mu verelim? Yaşamın nimetlerinden hiç mi faydalanmayalım?
Aslında ikimizin de söylediği ve savunduğu şeyler ortak dostum. Fakat küçük ayrıntılara takılıp kalmamak gerek diye düşünüyorum. Benim anlatmaya çalıştıklarım özünde bu yatıyor.
Neyse fazla uzatmayalım, yoksa adminler siyasi bir platform oluşturduk diye üyeliğimizi silebilir
Yani; emekçi insanların emeğinin hakkını ödeyen bir sistem kuramadığın sürece bunlara direk ya da dolaylı olarak hizmet etmeye mahkumsun demektir. Ne yapmalıyız şimdi? Böyle bir sistem kuramadık, bunlara hizmet etmeyeceğiz diye hayatımıza son mu verelim? Yaşamın nimetlerinden hiç mi faydalanmayalım?
Aslında ikimizin de söylediği ve savunduğu şeyler ortak dostum. Fakat küçük ayrıntılara takılıp kalmamak gerek diye düşünüyorum. Benim anlatmaya çalıştıklarım özünde bu yatıyor.
Neyse fazla uzatmayalım, yoksa adminler siyasi bir platform oluşturduk diye üyeliğimizi silebilir

s.a.
arkadaşlar avatarı dert etmeyin yav.
sadece kırmızı maviler arasında göze batıyor. biraz flu olsa tam süper olacak.
che nin orda durmasını bir sakıncası yok. yoksa herkes herkezin avatarına bi kulp takar...
arkadaşlar avatarı dert etmeyin yav.
sadece kırmızı maviler arasında göze batıyor. biraz flu olsa tam süper olacak.
che nin orda durmasını bir sakıncası yok. yoksa herkes herkezin avatarına bi kulp takar...

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- OnderTastan
- Üye
Bu konuyu artık uzatmasak diyorum arkadaşlar. Çünkü aslında öyle ya da böyle hepimizin söyledikleri ya da yaşadıkları aynı şeylerden ibaret.
Yarin yanağından gayrı
Har zaman
Her yerde
Her şeyde
Hep beraber
diyebilmek için...
Yarin yanağından gayrı
Har zaman
Her yerde
Her şeyde
Hep beraber
diyebilmek için...