Delphide SQL bağlantısında .ini kullanma?

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
xpermaniac
Üye

Delphide SQL bağlantısında .ini kullanma?

Mesaj gönderen xpermaniac »

Merhabalar,
projemde SQL kullanıyorum ve sql bağlantısında ADO bileşenini kullanıyorum.. programda connection ta sql serverın gerekli tanımlarını yaptığım için bağlantm son kullanıcı da sınırlı kalıyor..

bunun için sql bağlantısı için bir ini dosyası yaratıp kullanan kişi bu ini dosyasında sql ile ilgili bağlantıları tanımlayabilirmi nasıl olur. Bunu için adoya bir string standardı varmı (C:\bağlantı.ini dosyasından bağlantı ayarlarına ulaş! tarzında) :D hangi konuları araştırmam gerekli yardımlarınız ricasıyla...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Önemli olan ConnectionStirng. Bir ini dosyaya bunu kaydedip, program açılışında bunu ini dosyadan okuyup çalışabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
xpermaniac
Üye

çok basitmiş kusura bakmayın :)

fakat denedim stringe "FILE NAME=C:\baglan.ini" yazdım ve .ini dosyasına

'Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=Mustakip;Data Source=SERVER\SQLEXPRESS'

diye yazdım ama bağlantı kuramıyorum stringi aldım direk kopyaladım birkaç şekil daha denedim table seçmek istediğimde pasword ve şifre istiyor...

aslında şu işi öğrensem benim istediğim sql in standart bir kullanıcısıyla yani ("sa" kullanıcısı mı bilmiyorum) sql kurduğum her makinada verileri tanıttıktan sonra direk program çalışsın... tabi işin daha da ilerisini hayal ediyorum fakat inş. ilerde (setup yapıp her şeyi kendi yapsın :lol: )

lafı çok uzattım kusura bakmayın...yardımlarınız ricasıyla...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

AdoConnection'ın LoginPrompt özelliği False'mu kontrol edin. False değilse False yapın. Eğer bu özellik True ise sürekli şifre ekranını sorar.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Tabi Setup yaparak kurdurursan daha güzel olur fakat program her yerde direk çalışsın diyor isen SQL Server isminide kendin değil kullanıcıya girdirmen lazım.

Sistemde ki mevcut SQL server listesine ulaşıp, ordan kullanıcıya bir sefer de seçtirerek, eğer tek ise server direk seçerek Sonra isim şifre sorarak bu ayarı kaydetmen lazım.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
xpermaniac
Üye

olmuyo arkadaşlar!!!
çıldırıcam yauu.. şunu çözemediğimden dolayı projem tıkandı.... yokmu bir component şunu çözecek... ini ve ya başka bir yolla seçenekli bir duruma getirsem... devam edicem...

falsede yaptım... ini dosyasında mı bir hata var diye düşündüm fakat connection stringde kullandığımın aynısını oraya yapıştırdım olmuyor olmuyorrr...
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »