iki tarih arası filtreleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
alakel
Üye

iki tarih arası filtreleme

Mesaj gönderen alakel »

iyi akşamlar. forumda arama yaptım bulduğıum kodlarıda uyguladım ama istediğim olmadı. veri tabanı firebird. dataset olarak olarak TpFIBDataSet nesnesi kullanıyorum. master detail ilişki içerisinde master kayda ait detail hareketlerdeki kayıtları 2 adet maskedit içerisindeki tarihe göre filitrelemek istiyorum. yardımlarınız için teşekkürler.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Merhaba,

Umarim sorunuzu yanlis anlamamisimdir, eger yanlis anlamadiysam sorununuz 2 yontemle cozulebilir.

1) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi yapiliyorsa Detail datasetinizin Filter ozelligini kullanmak ve gerekli filtreyi o alana yazmak.

2) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi YAPILMIYORSA Detail query'inizi yazarken WHERE kismina Tarih sartlarini eklemek.

Eger yanlis tahmin etmiyorsam, 2 adet Tarih edit'inize tarihleri yazdiktan sonra bir butona tiklatiyorsunuz, ve o tarihler arasindaki detaillerinizi getirmek istiyorsunuz, eger yanlis tahmin etmediysem ve tabi sorunuzu yanlis anlamadiysam, 2. yontemi kullanin.

Iyi calismalar, kolay gelsin.
alakel
Üye

Mesaj gönderen alakel »

iyi çalışmalar
kendi sorunumu kendim çözdüm.

kod

dm.carihareket.FilterOptions:=[foCaseInsensitive];
dm.carihareket.filter:='tarih>='''+cxdateedit2.Text+'''and tarih<='''+cxdateedit3.text+'''';
dm.CARIHAREKET.Filtered:=true;
cxdateedit2.Text:='';
cxdateedit3.Text:='';
frxReport1.ShowReport(true);
dm.CARIHAREKET.Filtered:=false;
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

alakel yazdı:iyi çalışmalar
kendi sorunumu kendim çözdüm.

kod

dm.carihareket.FilterOptions:=[foCaseInsensitive];
dm.carihareket.filter:='tarih>='''+cxdateedit2.Text+'''and tarih<='''+cxdateedit3.text+'''';
dm.CARIHAREKET.Filtered:=true;
cxdateedit2.Text:='';
cxdateedit3.Text:='';
frxReport1.ShowReport(true);
dm.CARIHAREKET.Filtered:=false;
Evet gercekten cozumunuzun dediklerimle yakindan uzaktan alakasi yokmus ozellikle Filter konusu :)

Iyi calismalar..
alakel
Üye

özür

Mesaj gönderen alakel »

glen kardeş özür asıl tetikleyici olan sizin mesajınızdı. 1. madde
Glen
Üye

Re: özür

Mesaj gönderen Glen »

alakel yazdı:glen kardeş özür asıl tetikleyici olan sizin mesajınızdı. 1. madde
Estagfurullah kardesim ne onemi var cozulduyse nasil cozuldugu kimin cozdugu onemi yok sadece olesine soledigim bi lafti iste :) Neyse sevindim sorununuzn cozuldugune tekrardan kolay gelsin ;)