iki tarih arası filtreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
iki tarih arası filtreleme
iyi akşamlar. forumda arama yaptım bulduğıum kodlarıda uyguladım ama istediğim olmadı. veri tabanı firebird. dataset olarak olarak TpFIBDataSet nesnesi kullanıyorum. master detail ilişki içerisinde master kayda ait detail hareketlerdeki kayıtları 2 adet maskedit içerisindeki tarihe göre filitrelemek istiyorum. yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba,
Umarim sorunuzu yanlis anlamamisimdir, eger yanlis anlamadiysam sorununuz 2 yontemle cozulebilir.
1) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi yapiliyorsa Detail datasetinizin Filter ozelligini kullanmak ve gerekli filtreyi o alana yazmak.
2) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi YAPILMIYORSA Detail query'inizi yazarken WHERE kismina Tarih sartlarini eklemek.
Eger yanlis tahmin etmiyorsam, 2 adet Tarih edit'inize tarihleri yazdiktan sonra bir butona tiklatiyorsunuz, ve o tarihler arasindaki detaillerinizi getirmek istiyorsunuz, eger yanlis tahmin etmediysem ve tabi sorunuzu yanlis anlamadiysam, 2. yontemi kullanin.
Iyi calismalar, kolay gelsin.
Umarim sorunuzu yanlis anlamamisimdir, eger yanlis anlamadiysam sorununuz 2 yontemle cozulebilir.
1) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi yapiliyorsa Detail datasetinizin Filter ozelligini kullanmak ve gerekli filtreyi o alana yazmak.
2) Eger her defasinda kayit getirip goturme islemi YAPILMIYORSA Detail query'inizi yazarken WHERE kismina Tarih sartlarini eklemek.
Eger yanlis tahmin etmiyorsam, 2 adet Tarih edit'inize tarihleri yazdiktan sonra bir butona tiklatiyorsunuz, ve o tarihler arasindaki detaillerinizi getirmek istiyorsunuz, eger yanlis tahmin etmediysem ve tabi sorunuzu yanlis anlamadiysam, 2. yontemi kullanin.
Iyi calismalar, kolay gelsin.
iyi çalışmalar
kendi sorunumu kendim çözdüm.
kod
dm.carihareket.FilterOptions:=[foCaseInsensitive];
dm.carihareket.filter:='tarih>='''+cxdateedit2.Text+'''and tarih<='''+cxdateedit3.text+'''';
dm.CARIHAREKET.Filtered:=true;
cxdateedit2.Text:='';
cxdateedit3.Text:='';
frxReport1.ShowReport(true);
dm.CARIHAREKET.Filtered:=false;
kod
dm.carihareket.filter:='tarih>='''+cxdateedit2.Text+'''and tarih<='''+cxdateedit3.text+'''';
Evet gercekten cozumunuzun dediklerimle yakindan uzaktan alakasi yokmus ozellikle Filter konusualakel yazdı:iyi çalışmalar
kod

Iyi calismalar..
Re: özür
Estagfurullah kardesim ne onemi var cozulduyse nasil cozuldugu kimin cozdugu onemi yok sadece olesine soledigim bi lafti istealakel yazdı:glen kardeş özür asıl tetikleyici olan sizin mesajınızdı. 1. madde