Arkadaşlar öncelikle günaydınlar;
Forumdarandom ile ilgili mesajları araştırdım, hatta hüsyin hocamın loto diye bir makalesi vardı onuda okudum fakat bir türlü işin içinden çıkamadım.
Yapmak istediğim olay sürekli olarak 8 veya 13 haneli rastgele rakam üretmesi ve bu üretilen rakamların bir daha tekrarlanmaması.(1000'de 1 belki aynı sayı gelebilir ama bu çok önemli deil.) Böyle bir olayı daha önce yapan arkadaş varmı bu konuda yardımcı olabilirseni çok memnun olurum. Akşamdan beri çıkamadım işin içinden..
Yardımlarınız için şimdiden çok tşk ederim... Kolay gelsin...
8 veya 13 haneli random sayı üretmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
8 veya 13 haneli random sayı üretmek
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Merhaba,
İlk önce sayiuret diye bir fonksiyon yazarsınız parametre olarak üretilen sayıların kaydedileceği ortamı(tstrings vs.) yazarsınız ilk kontrol mesela random(2) olarak 0 çıkarsa 8 haneli 1 çıkarsa 13 haneli şeklinde ondan sonra rasgele sayı üretilir (8 hanelide 10000000 ile 99999999 13 hanelide de aynı şekilde ) ve result olarak atanır.
İnş yardımcı olabilmişimdir.
İlk önce sayiuret diye bir fonksiyon yazarsınız parametre olarak üretilen sayıların kaydedileceği ortamı(tstrings vs.) yazarsınız ilk kontrol mesela random(2) olarak 0 çıkarsa 8 haneli 1 çıkarsa 13 haneli şeklinde ondan sonra rasgele sayı üretilir (8 hanelide 10000000 ile 99999999 13 hanelide de aynı şekilde ) ve result olarak atanır.
İnş yardımcı olabilmişimdir.
Abdullah hocam sorun sayıyı üreten kodu yazmakta. Tüm denemelerime rağmen bir türlü başaramadım.
2.cevaptaki mantığı ise inanın anlayamadım. Kusura balmayın..
Kolay gelsin..
2.cevaptaki mantığı ise inanın anlayamadım. Kusura balmayın..
Kolay gelsin..
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Mustafa hocam yardım için çok tşk ederim.
Dediğiniz gibi math üniti'ni ekledim. Verdiğini kodu da deniyorum ama randomrage komutu delphi5'te yok sanırım.Maalesef çalışmıyor. Math ünitini buldum programın klasörünün içine de attım ama sonuç değişmedi. Acaba önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı?
Dediğiniz gibi math üniti'ni ekledim. Verdiğini kodu da deniyorum ama randomrage komutu delphi5'te yok sanırım.Maalesef çalışmıyor. Math ünitini buldum programın klasörünün içine de attım ama sonuç değişmedi. Acaba önerebileceğiniz başka bir yöntem var mı?

s.a.
bu 8 haneli random sayı üretir. tabi sayıyı stirng bir değişkende tutuyoruz...
13 haneli random sayıyı da artık üretirsin.
kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
s:='';
for i:=1 to 8 do
begin
s:=s+inttostr(random(10));
end;
13 haneli random sayıyı da artık üretirsin.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Hocam ne diyeyim yaa allah sizden razı olsun ok dediğiniz gibi yaptım 8 haneli türettim ve 13 haneli de yapabildim. 
Yardımlarınız için çok tşk ederim. Allah her zaman yardımcınız oslun.. İyi çalışmalar...

Yardımlarınız için çok tşk ederim. Allah her zaman yardımcınız oslun.. İyi çalışmalar...