Arkadaşlar cxDBDateEdit bileşenini kullanıyorum. Veritabanım Acces. Ado ile bağlanıyorum... Son zamanlarda tarih girmeye çalışırken bileşen hata veriyor. Tarihi elle girdiğimde herhangi bir hata yok ama kendi içinden seçtiğimde gg/aa/yyyy yerine gg/ şeklinde cxDBDateEdit içine yazıyor ve Geçersiz tarih hatası veriyor...
bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba...
cxDBDateEdit - HATA : Geçersiz Tarih
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Bölgesel ayarları değiştirdim yine aynı hatayı verdi.
DateToStr,StrToDate,FormatString fonksiyonlarını kullandım aynı hata yine çıkıyor.
Sanırım bileşenin otomatik ayarları ile ilgili bir durum bu.
İlgili uniti kontrol ettim , böylesi bir hata düzenlenmiş ve fakat NULL değer atanmış. Ama bende gg/ şeklinde oluyor. bir çok bilgisayarda ve hatta birden fazla windows işletim sisteminde kontrol ettim yine aynı hata çıkıyor.
Denemediğim bi Lazarus kaldı ona da DevExpress in desteği var mı bilmiyorum.
işin ilginç yanı klavyeden giriş yaptığımda herhangi bir hata yok. Yalnızca fare ile tarihi seçtiğimde bu şekilde hata oluşuyor.
DateToStr,StrToDate,FormatString fonksiyonlarını kullandım aynı hata yine çıkıyor.
Sanırım bileşenin otomatik ayarları ile ilgili bir durum bu.
İlgili uniti kontrol ettim , böylesi bir hata düzenlenmiş ve fakat NULL değer atanmış. Ama bende gg/ şeklinde oluyor. bir çok bilgisayarda ve hatta birden fazla windows işletim sisteminde kontrol ettim yine aynı hata çıkıyor.
Denemediğim bi Lazarus kaldı ona da DevExpress in desteği var mı bilmiyorum.
işin ilginç yanı klavyeden giriş yaptığımda herhangi bir hata yok. Yalnızca fare ile tarihi seçtiğimde bu şekilde hata oluşuyor.