100.000 kayıt ve out of memory

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
eren2000
Üye
İletişim:

100.000 kayıt ve out of memory

Mesaj gönderen eren2000 »

FB 1.5 kullanıyorum. Delphi7 ile yazıyorum. IBDataset ile bağlantı kuruyorum. Ekstra bileşen yok
100.000 kayıt olunca program açılışında out of memory hatası veriyor. Table kapatılınca hata ermiyor. 512 MB ram bir makinem var işlemci amd 1800
Ne yapmam gerekir. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

100.000 kayıt nasıl oluyor? Hepsini client'a mı çekiyorsunuz :shock:

100 bin kayıt firebird için çerez. Milyonluk, Milyarlık kayıtlarla kullananlar var.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
kayıtların hepsini bir seferde çekme.
sadece ihtiyacın olan kayıtları çek.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
eren2000
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen eren2000 »

Evet kayıtları bir seferde çektim. 70000 kayıt çektim sorun yok ama
daha fazla çekmeye kalkınca sorun oldu. Ben en iyisi Aslan hocamın dediği gibi hepsini birden çekmeyim. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selam,

Bir tavsiye, Client/Server mimaride, yapmak istediğiniz şeyler eğer bütün kayıtları ilgilendiriyorsa veya çok yüklü miktarda kayıtları ilgilendiriyor ise bu tür işlerinizi Server tarafında bitirmeniz hem Network trafiğini hem de genel performansı rahatlatacaktır. Eğer siz sürekli olarak yüzbinlerce kaydı, client'a çek, birkaç kaydı değiştir ve bunları server'a gönder şeklinde yaparsanız. 4 Çekirdekli makinalar kullansanız bile performans yerlerde sürünür.

Yapacağınız programlarda öncelikle, hangi veriye ne zaman ne kadarına ihtiyacınız olduğunu tespit edip, sadece o kadarlık kısmını client'a çekmek olmalı.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/