CPU Priority for Process (Delphiden ayarlanabilirmi ?)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

CPU Priority for Process (Delphiden ayarlanabilirmi ?)

Mesaj gönderen uğur alkan »

Delphi ile yazılmış bir exe dosyanın işlemi daha hızlı yapabilmesi için (String üzerinden hesaplamalar) task managerdan cpu öncelik seviyesini otomatik olarak arttırabilirmiyim. Task managerde çalışan dosyanın üzerine sağ tuşla tıklandığında işlemin öncelik seviyesi ayarlanabiliyor
bunu otomatik olarak atama şansına sahipmiyiz.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
zero_g
Üye

Mesaj gönderen zero_g »

formshow a bu kodu eklemen yeterli
SetPriorityClass(GetCurrentProcess,HIGH_PRIORITY_CLASS);
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

SetPriorityClass(GetCurrentProcess,HIGH_PRIORITY_CLASS);
tamam işlem hızını arttırdı... Form çalışırken Task Managerde cpu kullanımı max %50 görünüyor. Diğer %50 Sistem boşta işlemi tarafından kullanılıyor.
Ben geri kalan %50 yide istiyorum. :)
Bu mümkünmü acaba...

System Idle Process devre dışı bırakılabilirmi....
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Çift çekirdek mi işlemciniz? Bir işlemi illaki %90'nı kullanacaksın diye zorlayamazsın. Demek ki sizin yaptığınız işlem, işlemcinize fazla yük bindirmiyor. Bu da iyi bir şey. İşlemin bitiş süresi bu durumda tamamen işlemcinizin hızı ile alakalı. High Priority ile sadece işlem önceliğini sizin işleminize verdiniz. Eğer yaptığınız işlem mmx, sse, sse2 gibi komut setleri ile yapabildiğiniz bir şey ise, bunları kullanarak işlemcinizi daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

vesselam.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

İşlem for döngüleriyle ve case komutlarıyla dönüyor. İşin aslı windows bazen takılıyor. Benim yaptığım işleme kısa molalar veriyor öyle devam ediyor. Amacım bu kısa molaları yok etmek duraksamadan benim işimi yapsın.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Yeni bir thread kullanarak bu işi yapabilirsiniz. Programın ana thread'nin dışında işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmekte.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Şimdi yeni bir thread oluşturdum ancak (Centrino Duo 1.66) CPU kullanımı %53 ü hiç bir zaman geçmiyor. Başka bi kaç uygulamada
işlemcinin %90 lar seviyesinde kullanıldığını görüyorum bunu nasıl sağlıyorlar.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

bu onularda pek tırmalamadım ama Yanlış bilmiyosam bu biraz da CPU - OS uyumuna bağlı. Vista Dual Core Duo2 işlemcileri verimli kullanabiliyor ancak xp bunu yapamayabilir. Programını p4 ya da Centrino işlemcili makinelerde denedin mi.??
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

uğur alkan yazdı:İşlem for döngüleriyle ve case komutlarıyla dönüyor. İşin aslı windows bazen takılıyor. Benim yaptığım işleme kısa molalar veriyor öyle devam ediyor. Amacım bu kısa molaları yok etmek duraksamadan benim işimi yapsın.
O kısa mola dediğiniz zaman aralığında muhtemelen yine boşta durmuyordur. Kendi içsel işlerini hallediyor veya donanım ile iletişimdedir. Mesela hard diskin yazmasını bekliyordur.