Teşekkür:
Sorularıma geçmeden önce yaklaşık 1 yıldır yapmak istediğim fakat sırf bunun için mesaj yazıp gereksiz konu açmaktan çekindiğim için ertelediğim bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu foruma üye olalı yaklaşık 1 yıl oldu ve 1 yıldır her başım sıkıştığında bu forumdan gerekli yardımı buldum. Hem de hiç konu açmadan ve mesaj yazmadan. Bu yazıyı hep ilk mesajımda yazarım dedim ve bugüne kısmetmiş.
Bu sitenin kurulmasında emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bir işe imza atmışlar. Bu tip durumlarda kullanılan deyim "bilgi havuzu" ifadesidir fakat burası için bilgi havuzu demek sanırım hakaret olur çünkü burası havuz değil tabir caizse deniz... Bilgi Denizi...
Soru -1-
Arkadaşlar şu an kendim için oluşturduğum bir programlar CDsi için Autorun yazılımı yazmaya çalışıyorum. Yalnız bir noktada takıldım ve bir türlü işin içinden çıkamadım. Koymak istediğim özellik tam olarak şu: Eğer program bilgisayarda yüklü ise bir buttun ve bir label'in fontları kalın yazı ile yazılacak. Bunu örneğin form creat'ınde ya da bir timer ile yaptırmaya çalışıyorum.
Türkçe olarak örneklendirirsem sanırım şöyle bir kod olması gerekiyor:
Eğer c:\program files\winrar\winrar.exe varsa winrar düğmesini ve label'ini fsbold yap...

Nette bir kod buldum, bir fonksiyon ile dosyanın varlığını kontrol edebiliyoruz. Fakat bu kod ile sadece dosya varsa showmessage ile bulundu ya da bulunamadı gibi şeyler yazdırabiliyorum, istediğim düğmenin ve labelin fontunu kalın yaptıramıyorum.
Kod: Tümünü seç
Function GetShortFileName(Const FileName : String) : String;
var
aTmp: array[0..255] of char;
begin
if GetShortPathName(PChar(FileName),aTmp,Sizeof(aTmp)-1)=0 then
Result:= FileName+ ' <--Dosyası Bulunamadı'
else
Result:=FileName+' <-- Dosyası Bulundu';
end;
Soru -2-
2. olarak da arkadaşlar, bir de bu Autorun yazılımına çoğu CDnin Autorun'ın da olan CDyi Aç! gibi bir düğme koymak istiyorum. Düğmeye tıklanıldığında CDnin içi Windows Gezgini ekranında açılacak...
Arkadaşlar bu iki sorum için yardımlarınızı bekliyorum. Eminim ki bu sorularım ya da yakınları daha önceden forumda sorulmuş ve cevaplanmıştır fakat ben ne yaptımsa bulamadım. Tam olarak nasıl anahtar kelimelerle aratacağımı bulamadım... Daha önce sorulmuş sorular ise affola...
Şimdiden herkese teşekkürler...