Registry ile ilgili kayıt var mı yok mu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Registry ile ilgili kayıt var mı yok mu
S.a arkadaşlar program ilk çalışırken registry kontrol edip kayıt var mı diye bakmam gerekiyor yoksa reg kayıtlar yapıcam ve öle çalıştıracam daha sonra ordaki bilgileri okuyup devam edicek program var mı yok munun kontrolünü nasıl yapabileceğim reg. ilk defa uğraşıyorum forumda araştırdım ama öle bi kontrol göremedim. Hiç bilmediğim içinde bu kolay soruyu soruyorum. kusura bakmayın. Teşekkürler...
- Windows Registry hakkında biraz araştırma yapıp bilgi edinerek başlayabilirsin.
- Ondan sonra gerçekten Registry kaydı yapmaya ihtiyacın var mı ? Sorusunu kendine sorarak alternatif olarak INI dosyaya kayıt ( registry ile aynı özelliklere / benzer komut setine sahiptir ve elle tutulur halde bir dosyadır ) yaparak işlerinizi yürütmeyi düşünebilirsiniz.
- Windows Vista'nın yaygınlaştığı bu günlerde artık öyle elimizi kolumuzu sallayarak bırakın Registry'ye sabit diske bile yazmak istediğimizde kullanıcıya soruyor. Kullanıcılar bunu bir virus saldırısı olarak kabul edebiliyor.
- Bu ve benzeri ön araştırmayı yapıp kararınızı kesinleştirin ondan sonra forumda REGISTRY diye arama yapınca konuyla ilgili ilgisiz bir sürü sonuç elde edeceğinizden bunun yanında bir tane registry komutu olarak WriteString ekleyip "tümünda ara" seçeneği ile arama yapın. Daha net sonuçlar elde edeceksiniz.
Örnek :
viewtopic.php?t=17960#103154
viewtopic.php?t=1971#9561
viewtopic.php?t=4905
viewtopic.php?t=13228#75823
ve niceleri...
- Ondan sonra gerçekten Registry kaydı yapmaya ihtiyacın var mı ? Sorusunu kendine sorarak alternatif olarak INI dosyaya kayıt ( registry ile aynı özelliklere / benzer komut setine sahiptir ve elle tutulur halde bir dosyadır ) yaparak işlerinizi yürütmeyi düşünebilirsiniz.
- Windows Vista'nın yaygınlaştığı bu günlerde artık öyle elimizi kolumuzu sallayarak bırakın Registry'ye sabit diske bile yazmak istediğimizde kullanıcıya soruyor. Kullanıcılar bunu bir virus saldırısı olarak kabul edebiliyor.
- Bu ve benzeri ön araştırmayı yapıp kararınızı kesinleştirin ondan sonra forumda REGISTRY diye arama yapınca konuyla ilgili ilgisiz bir sürü sonuç elde edeceğinizden bunun yanında bir tane registry komutu olarak WriteString ekleyip "tümünda ara" seçeneği ile arama yapın. Daha net sonuçlar elde edeceksiniz.
Örnek :
viewtopic.php?t=17960#103154
viewtopic.php?t=1971#9561
viewtopic.php?t=4905
viewtopic.php?t=13228#75823
ve niceleri...