merhaba
delphide müşteri bilgileri,stok,sipariş gibi bölümleri olan basit bir kayıt programı yapıyorum,firebird 1.5 te veri tabanını hazırlayıp,program ile bağlantı kurup programı çalıştırdığımda sürekli
server şifresini giriyorum,SYSDBA kendiliğinden yazıyor ztn,
masterkey yazıp ok dediğimde program çalışmıyor,yine şifre yerinde imleç yanıp sönüyor bi daha yazıyorum,bi kaç kez denedim bir süre sonra
exception eibinterbaseerror in module Project1.exe at 000A91E2.
maximum user count exceeded.Contact your database administrator.
hatasını veriyor.
galiba yalnış bişeyler yaptım,yeni olduğum için elimden fzla bişey gelmedi,beni bu konuda bilgilendirirseniz,sevinirim,belki programı çalıştırdığımda şifre istemezse,SYSDBA ve masterkey i yazmak zorunda kalmazsam sorun çözülebilir,şifreyi kaldırma konusunda foruma göz attım ama bişeye ulaşamadım,gözümden kaçmış olabilir,
bu konu hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum
ii günler[/img]
yardım!!!
- 1. Açtığın konu başlığı forum kurallarına uygun değil. Sorunun içeriği ile ilgili bir kısa cümle kurman gerekirdi. Arama yaptığında kendin de bulamamışsın bu başlıklar sana ve diğerlerine kılavuz olacaktır.
- 2. Başlığı Firebird başlığında açmalıydın. Her başlık kendi sınıfından bir konu alanında açılırsa bütünlük kazanır. Yoksa kaybolup gider...
- Cevap olarak da şu linke göz atarak eksiğini tespit edebilirsin...
viewtopic.php?t=106&highlight=sysdba+masterkey
- 2. Başlığı Firebird başlığında açmalıydın. Her başlık kendi sınıfından bir konu alanında açılırsa bütünlük kazanır. Yoksa kaybolup gider...
- Cevap olarak da şu linke göz atarak eksiğini tespit edebilirsin...
viewtopic.php?t=106&highlight=sysdba+masterkey