fastreportta groba göre ara toplam

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

fastreportta groba göre ara toplam

Mesaj gönderen selman »

s.a
fastreportta grouba bakiye bölümüne ara toplam nasıl alabilirmi.
mesela benim bir tane grubum var.carikoda göre sonra bunun masterindeki bakiye bölümü ara toplam şeklinde gidecek sonra cari kodun farklı bir cariye geçtiğinde ara toplam tekrar devam etmeeycek bu ikince göre ara toplam alarak gidecek.Nasıl yapılabilir.
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

rapora bir tane group header ekle ve neye göre gruplandırmak istiyosan onu seç gelen ekrandan, daha sonra altana master datanı ekle ve en son olarak group sonu var group footer diye onu ekle footera da toplamlarını aldıra bilirsin genel toplamıda rapor özeti bandını kullanarak aldırabilirsin. daha detaylı bilgi için fast reportun demolarında genel bir demosu var main diye orda groplama ile ilgili güzel örnekler var ordanda yardım alabilirsin.

İyi Çalışmlar
:wink:
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Gruplamayla ilgili küçük ama önemli bir eklenti yapmak istiyorum,
GrupHeader banda tanımlayacağınız grup alanları için mutlaka datasetiniz ilgili alanlara göre sıları olmalıdır.Aksi taktirde sıralama olmadığını için aynı gruptan bir kaç tane görmeniz mümkündür.Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a ilginiz için tşkederim benim srounumu grup oluşturmak değil carikoda göre gruplanmış bir raporumda masterda ara toplam aalra görmeiy istiyorum.
şöyle
0001/selman atasever
borc alacak bakiye
100 0 100
50 0 150
0 75 125
--------------------
0002/hasan sezer
borc alacak bakiye
250 0 250
150 0 400
0 100 300
raporu bu şekilde almak.........
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Burada ara toplamla ilgili herhangi bir durum sözkonusu değil.Bahsettiğin rapor "Konsolide Bakiye Raporu" ve bunu normal bir sorgu ile yapamazsın öncelikle stored procedure yazman gerekir akabinden de bunu fastreportta master/detail yapıda kurgulaman..

Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a
normalde report builderde basit timing var ordan hemen sırınlandırma yapabiliyorsunuz.normalde fastta öyle bir özellik varmı diye sordum sadece
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Sıralamayla ilgisi nedir?
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

sıralama değil ben fastreportta ara toplamı yaptım faka t bu ara toplam ikinci müşteriye geldğinde tekrar yeniden başlmaaısı ve tekrar ara toplam alarak gitmesi.3.müşteriye geldi tekrar ara toplamı yeniden başlatması.bu şekilde
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
fast reportta nasıl yaptın bilmiyorum ama ben qr de grup başladığı zaman (before print olayı)ogrupla ilgili değişkenleri set ediyorum. aynı işlem fast reporttada yapabilirsin belki.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

@aslangeri;

Bunun için zaten kendi propertysi var ResetAfterPrint gibi bir ismi vardı tam hatırlayamadım şimdi..

@selman;
Yukarda bahsettiğim özellik FastReportta da olmalı aklımda kalan bu.Örnekleri bi incele.

Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

aLonE CoDeR yazdı:@aslangeri;

Bunun için zaten kendi propertysi var ResetAfterPrint gibi bir ismi vardı tam hatırlayamadım şimdi..
....
Kolay gele.
dediğim gibi fast reportu bilmiyorum.
ben qr de kendi tanımladığım değişkenleri kullanıyorum onun için kendim set ediyorum... :)
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a
reset after print özelliğini bulamadım yok galiba.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Bi yanlış anlaşılma var ortada ResetAfterPrint QuickReportta var Fastreporttakini hatırlamıyorum ama onun için de en kötü ihtimalle kodla yapılabilir bu yine de öyle bi özelliği vardı diye aklımda kalmış..
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a
delphi türkiye sitesinde de aradım benim bahsettiğim durumda kimse birşeyler yazmamış .Bilen varsa yardımlarını bekliyorum.kolay gelsin
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

viewtopic.php?t=5084&highlight=fastreport+toplam

burada konuşulmuş ancak kodla yapılmış fastreport kurup incelemek lazım webde konuyla ilgili siteler var ancak genelde ruslar ilgilendiği için net bir şey çıkmadı :)