fastreportta groba göre ara toplam
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
fastreportta groba göre ara toplam
s.a
fastreportta grouba bakiye bölümüne ara toplam nasıl alabilirmi.
mesela benim bir tane grubum var.carikoda göre sonra bunun masterindeki bakiye bölümü ara toplam şeklinde gidecek sonra cari kodun farklı bir cariye geçtiğinde ara toplam tekrar devam etmeeycek bu ikince göre ara toplam alarak gidecek.Nasıl yapılabilir.
fastreportta grouba bakiye bölümüne ara toplam nasıl alabilirmi.
mesela benim bir tane grubum var.carikoda göre sonra bunun masterindeki bakiye bölümü ara toplam şeklinde gidecek sonra cari kodun farklı bir cariye geçtiğinde ara toplam tekrar devam etmeeycek bu ikince göre ara toplam alarak gidecek.Nasıl yapılabilir.
rapora bir tane group header ekle ve neye göre gruplandırmak istiyosan onu seç gelen ekrandan, daha sonra altana master datanı ekle ve en son olarak group sonu var group footer diye onu ekle footera da toplamlarını aldıra bilirsin genel toplamıda rapor özeti bandını kullanarak aldırabilirsin. daha detaylı bilgi için fast reportun demolarında genel bir demosu var main diye orda groplama ile ilgili güzel örnekler var ordanda yardım alabilirsin.
İyi Çalışmlar

İyi Çalışmlar

Gruplamayla ilgili küçük ama önemli bir eklenti yapmak istiyorum,
GrupHeader banda tanımlayacağınız grup alanları için mutlaka datasetiniz ilgili alanlara göre sıları olmalıdır.Aksi taktirde sıralama olmadığını için aynı gruptan bir kaç tane görmeniz mümkündür.Kolay gelsin.
GrupHeader banda tanımlayacağınız grup alanları için mutlaka datasetiniz ilgili alanlara göre sıları olmalıdır.Aksi taktirde sıralama olmadığını için aynı gruptan bir kaç tane görmeniz mümkündür.Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
s.a ilginiz için tşkederim benim srounumu grup oluşturmak değil carikoda göre gruplanmış bir raporumda masterda ara toplam aalra görmeiy istiyorum.
şöyle
0001/selman atasever
borc alacak bakiye
100 0 100
50 0 150
0 75 125
--------------------
0002/hasan sezer
borc alacak bakiye
250 0 250
150 0 400
0 100 300
raporu bu şekilde almak.........
şöyle
0001/selman atasever
borc alacak bakiye
100 0 100
50 0 150
0 75 125
--------------------
0002/hasan sezer
borc alacak bakiye
250 0 250
150 0 400
0 100 300
raporu bu şekilde almak.........
-
- Kıdemli Üye
s.a.
fast reportta nasıl yaptın bilmiyorum ama ben qr de grup başladığı zaman (before print olayı)ogrupla ilgili değişkenleri set ediyorum. aynı işlem fast reporttada yapabilirsin belki.
kolay gelsin.
fast reportta nasıl yaptın bilmiyorum ama ben qr de grup başladığı zaman (before print olayı)ogrupla ilgili değişkenleri set ediyorum. aynı işlem fast reporttada yapabilirsin belki.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Kıdemli Üye
dediğim gibi fast reportu bilmiyorum.aLonE CoDeR yazdı:@aslangeri;
Bunun için zaten kendi propertysi var ResetAfterPrint gibi bir ismi vardı tam hatırlayamadım şimdi..
....
Kolay gele.
ben qr de kendi tanımladığım değişkenleri kullanıyorum onun için kendim set ediyorum...

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
viewtopic.php?t=5084&highlight=fastreport+toplam
burada konuşulmuş ancak kodla yapılmış fastreport kurup incelemek lazım webde konuyla ilgili siteler var ancak genelde ruslar ilgilendiği için net bir şey çıkmadı
burada konuşulmuş ancak kodla yapılmış fastreport kurup incelemek lazım webde konuyla ilgili siteler var ancak genelde ruslar ilgilendiği için net bir şey çıkmadı