sql server 2005 ağdan erişim sorunu

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
vesper
Üye

sql server 2005 ağdan erişim sorunu

Mesaj gönderen vesper »

Sql server 2005 kurulu olan makinada sql servera sorunsuz erişiyorum ama ağdaki bir başka makinadan sql server yüklü makinadaki dosyalara erişebilmeme , yazıcıyı kullanabilmeme rağmen sql servera bağlanamıyorum. Firewall ile ilgili olabileceğini düşünüp kapattım sorun çözülmedi. Nasıl çözebilirim?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
herhangi bir mesajı veriyormu?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

SQL Server 2005 Express Edition default olarak TCP/IP protocolü kapalı olarak kurulur. Bunu senin açman gerekiyor. Tam yerini hatırlamıyorum, ama Configuration Manager gibi bir yerde olması gerekiyor.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

Sql serverın uzak bağlantılara kabul edecek şekilde ayarlı olmayabileceği şeklinde bir hata mesajı alıyorum. Sql server yok yada erişim engellendi diyor. Surface area configurationdan local and remote connections diye ayarladım. Protokollerde tcp/ip enable değildi onu enable ettim. Ama gene sorunum çözülmedi. Sql server 2005 i 6 kullanıcı ile sipariş ettim open lisans. Sql server lisansları falan bir yerden yükleniyormu bulamadım onunla alakalı olabilirmi? Kurarken key bile sormadı, default bir key girili olarak karşıma çıktı.