internet üzerinde firebirde nasıl bağlanabilirim?
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
teşekkür ederim proteknikblg... Bu sebepten dolayı olmadığı aklımdan geçmişti aslında (aklımdan geçen binlerce şeyden biri sadece).
Teşekkür ederim, en kısa zamanda başka bir bilgisayardan deneyeceğim. Kolay gelsin...
Teşekkür ederim, en kısa zamanda başka bir bilgisayardan deneyeceğim. Kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Arkadaslar huseyinin onceki sorularindan biri kaynadi galiba. Simdi benim bir hostta web sitem var. Bu sitenin ip adresi 194.117.237.11 imis Ve burada kendime bir dizin olusturdum omg_data diye. Orayada Asistan.fdb ismindeki dosyayi koydum. Simdi ben db path olarak 194.117.237.11\omg_data\asistan.fdb yazdigimda dogal olarak baglanti olmuyor. Bunu nasil asabilirim yada oraya salt vt dosyasini koymakla is halloluyormu baglantiyi basarabilmek icin.
Bahsettiğin dosyaya ulaşabilmen için o dosyanın olduğu makinede firebird veri tabanının kurulu olması gerekiyor (Bir ara firebird desteği veren hosting firmalarının listesini formda görmüştüm galiba).
Hüseyin eğer yine olmuyorsa çoğu routerda DMZ Hosting diye bir servis vardır, bu servis routera gelen tüm istekleri aynı porttan senin belirttiğin makineye gönderir istersen bir de böyle dene. Ben firebird'de dışarıdan ulaşmayı denemedim ama makineme webserver kurup dışarıdan ulaşılmasını sağlamıştım.
Hüseyin eğer yine olmuyorsa çoğu routerda DMZ Hosting diye bir servis vardır, bu servis routera gelen tüm istekleri aynı porttan senin belirttiğin makineye gönderir istersen bir de böyle dene. Ben firebird'de dışarıdan ulaşmayı denemedim ama makineme webserver kurup dışarıdan ulaşılmasını sağlamıştım.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Teşekkür ederim Nurettin hocam... Bir ara onu deneyeceğim... Ama bu sıralar başım serverde bulunan veri tabanına bağlanamamakla dertte...
Serverden 5 mb database talebinde bulundum, talebimi karşıladılar...
(MySQL veri tabanı). Normal php ile bağlanabiliyorum, problem yok... Ama Delphi'den zeos komponentleriyle bağlanmaya çalışıyorum, bir türlü olmuyor...
Bunu nasıl yapabilirim acaba?
Serverden MySQLi dışarıya açmamış olabilirler mi acaba, böyle bir ihtimal var mı? (Bu arada konu MYSQL ile ilgili olduğu halde buraya yazdım ama, önceki konuyla ilgili olduğu için yaptım bunu...)
Database=mydatabase
Hostname=217.195.204.247 (bunu dos ekranında ping http://www.siteadi.com yazarak buldum)
Password=mypassword
Protocol=mysql-4.0
User=myusername
Bunları yazdım Zeos komponentinin özelliklerine... Connected=true yapamadım
Serverden 5 mb database talebinde bulundum, talebimi karşıladılar...
(MySQL veri tabanı). Normal php ile bağlanabiliyorum, problem yok... Ama Delphi'den zeos komponentleriyle bağlanmaya çalışıyorum, bir türlü olmuyor...
Bunu nasıl yapabilirim acaba?
Serverden MySQLi dışarıya açmamış olabilirler mi acaba, böyle bir ihtimal var mı? (Bu arada konu MYSQL ile ilgili olduğu halde buraya yazdım ama, önceki konuyla ilgili olduğu için yaptım bunu...)
Database=mydatabase
Hostname=217.195.204.247 (bunu dos ekranında ping http://www.siteadi.com yazarak buldum)
Password=mypassword
Protocol=mysql-4.0
User=myusername
Bunları yazdım Zeos komponentinin özelliklerine... Connected=true yapamadım

29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Haklısınız, sanıyorum öyle...
Tüm sunucular böyle midir? Yoksa dışarıdan bağlanmaya izin veren serverlar var mıdır? Firebird'ü destekleyen sunucuların olduğunu duymuştum; bu sunucular da firebird'ü dışarıdan bağlanmaya engellemişler midir?
Cevaplar için teşekkürler, kolay gelsin...
Tüm sunucular böyle midir? Yoksa dışarıdan bağlanmaya izin veren serverlar var mıdır? Firebird'ü destekleyen sunucuların olduğunu duymuştum; bu sunucular da firebird'ü dışarıdan bağlanmaya engellemişler midir?
Cevaplar için teşekkürler, kolay gelsin...
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Hüseyin hocam nasıl bir program yapmak istediğini bilmiyorum ancak bir kaç faklı yerden ulaşılacak bir program ise bunu php,asp yada asp.net ile yapman bir çok açıdan daha iyi olacaktır. Hem programlama,hem bakım,hem yedekleme ... gibi bir çok iş daha pratikleşiyor ve kolaylaşıyor. Ben bir firma içerisinde çok kulanıcılı çalışacak programları bile bundan sonra web tabanlı yapmayı planlıyorum; kurulum yok,güncelleme sorunu, bakım yok. Yok derken sadece serverda hallediyorsun. Kullanıcılar herhangi bir tarayıcı ile bağlanıp programı kullanıyorlar. Linux, windows,98,xp,vista uyum sorunu da kalmıyor böylece.
Çalışmalarında başarılar...
Çalışmalarında başarılar...