Kayıt Silmek Boyutu Değiştirmiyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ifthen
Üye

Kayıt Silmek Boyutu Değiştirmiyor

Mesaj gönderen ifthen »

Arkadaşlar Merhaba;

Program ilk kurulduğunda veritabanı boyutum 1,61 mb. İçerisine yaklaşık olarak 150 000 kayıt girildi ve boyut 17 mb oldu ve bilgisayar çok yavaşladı.

Bunun üzerine son üç gün öncesindeki bütün kayıtları sorgu ile sildirdim. Fakat veritabanı boyutunda değişiklik olmadı. Yani boyut yine 17 mb.
Şu an içerisinde 5000 kayıt ancak var ve bilgisayar yine çok yavaş çalışıyor.

Çok Acil yardımlarınızı bekliyorum.

İyi Çalışmalar.
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,

150.000 adet kayıt ve 17 mb boyut firebird için büyük değil tersine çok küçük bir rakamdır. Sorun veritabanınızın tasarımından ya da donanım, işletim sistemi gibi diğer faktörlerden kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca bilgilerin silinmesi veritabanı boyutunuzu küçültmez. Veritabanınızın boyutunu küçültmek için backup-restore yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..
ifthen
Üye

Mesaj gönderen ifthen »

Bilgisayar donanım olarak gayet iyi. İşletim sistemi olarakta xp var ve sistem yeni kuruldu.

Veritabanı tasarımı derken hangi özelliklere bakmak gerekiyor. Hız ve performans için hangi özellikleri hangi değerlere ayarlamam gerekiyor.

Forumda arama yaptım. Performansla ilgili birşeyler buldum. Ama hala hangi özelliği ne olarak değiştirmem gerekiyor tam karar veremedim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

performans için tek bir ayar söz konusu değil genelde senin tablo yapıların,indexler(performans için en önemli olgu) program kısmındaki arayüz v.s hepsi performans için bir bütün.yani 150.000 kayıtda sistem cort olduysa bence herşeyi baştan gözden geçir.