delphi comportta bilginin yönü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
BAHADIR
Üye

delphi comportta bilginin yönü

Mesaj gönderen BAHADIR »

arkadaslar delphi7 de turbo power apdcomport ile seri porttan haberlesme yapıyorum.
ancak porta yazılan bilginin gelen mi giden mi oldugunu bilmem gerekiyor.
haberleşme surekli bir soru cevap şeklinde oldugu için porta son yazılan mesajın kimin tarafindan gonderıldıgını bılmem gerek.
(cihazdan mı yoksa pc den mi?)
bu konuyla ile bilgisi olan arkadasların cevaplarını bekliyorum.herkese kolay gelsın.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

Porta yazdığın değer haberleştiğin cihaz tarafından sana geri yansıtılıyordur. Cihazın protokolünde ECHO (Yansıma) vardır. Normalde böyle bir ayrım yapmana gerek yok çünkü comport trigger ' i sadece porta dış dünyadan bilgi alındığı zaman tetiklenir ve işlemler yapılır. Senin bilgi göndermen trigger olayını tetiklemez. ECHO sadece haberleşmenin sıhhatli çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanılır.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
BAHADIR
Üye

Mesaj gönderen BAHADIR »

Bu dediğin mantıklı görünüyor ama ben cihaz bağlantısını kesiyorum ve porta birşeyler gönderiyorum ama yine port trigger i çalışıyor. Yani cihaz yansımasından değil de sanki bu turpo power TapdPort componentinin bir özelliği gibi duruyor ama böyle bir özellikte bulamadım.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

ApdTapiDevice yerine normal ApdComPort kullanıp denesen bu durumu kesinleştirmen kolay olabilir.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Kullanıcı avatarı
odemir01
Üye

Mesaj gönderen odemir01 »

hocam cport310 u kullanın bütün sorunlarınızın çözümü olsun. gelen için ayrı bir olayı var.
Varsa Yoksa Delphi