ibexpert hakkında.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

ibexpert hakkında.

Mesaj gönderen meron06 »

sel.al.arkadaşlar aklıma takılan bi durum var.ibexpert personeli kullanıyorum.internet uzerinden bi data base e bağlanıyorum ve tabloda 6 bin kadar kayıt var.bu kayıtları ibexpertle insert sql script i olarak export etmek 3-4 dakika anca sürüyor. fakat aynı internet bağlantısıyla ve aynı makinayla delphide yazdığım bi kodla tabloyu baştan sona okumam 10 dakikayı geçiyor(sadece tablonun başından sonuna kara okuyorum herhangib bi işlem yapmıyorum.).ibexpert bu kayıtları nasıl oluyor da bu kadar hızlı çekiyor.ibexpert diğer işlemlerde de çok hızlı insert update delete gibi.ibexpert nasıl oluyorda bu kadar hızlı olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

a.s.
tabloyu gridde falan gösteriyormusunuz?
gridde gösteriyorsanız uzun sürmesi normal.
scripti hazırlarken göresel bir işlem yapmadığı için daha hızlı olması normal.
sanırım ibexpert fibplus bileşenini kullanıyor. senin kullandığın bileşen setide farka sebeb olabilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

ben ibx kullanıyorum.ibx le firebird plus comp leri arasında o kadar farklı olacak şekilde performans farkımı var.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

bende ibx kullanıyorum.
fark olabilir dedim. netekim ibx interbase için hazırlanmış bir set. fibplus ise fb için.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim