Merhaba arkadaşlar,
firebirdle ilgili şöyle bir problemim var.
Programımla veri tabanına yeni bir veri ilave ediyorum - insert
bu veriye bir iki bilgi giriyorum. Post diyorum.
bir iki veri daha giriyorum. Tekrar post diyorum.
sonra deneme amaçlı olarak programı kapatıp açıyorum.
İlk posta kadar olan kısım kaydedilmiş ondan sonrakiler yok. Hata nerde dersiniz?
afterposta transaction.commitretaining filan denedim olmuyor.
data setin de kurcalamadğım yeri kalmadı. Yani Sql create kısmındaki ayarları herzaman nasıl yaptıysam (yani herzaman nasıl çalışıyorsa) öyle yaptım ama bir türlü olmuyor.
Çözümlerinizi bekliyorum.
Fatih.
Firebird Post bozuldu
Çözümü buldum
merhaba,
arkadaşlar defalarca başıma geldiği halde bir türlü akıllanmadığım (aklımda tutamadığım) bu hatanın çözümünü sizin de başınıza gelebilecek bir durum olarak dikkatlice okumanızı istiyorum.
Ben IB dataset yerine MDOdataset (Mercury Data Objects) kullanıyorum. Problem çıkarttığını görmedim bilakis bazı kolaylıkları var, tavsiye ediyorum.
IB datasetde de aynı veya benzer kısımlar bulunacağı zannı ile anlatıyorum.
MDODataset normalde otomatik olarak Generator fieldınızı algılar fakat her nasılsa bazen algılamıyor. bu durumda datasetin properties'inde bulunan 'Generator link'in field ve generator kısımlarını sizin doldurmanız gerek. bunun için, oluşturduğunuz databasein primery keyininin generatorünü, SQL manager gibi bir database işleyici ile öğrenin ve "Generator field'ın generator kısmına bunu yazın" Generator fielda gelince bu sizin otomatik artma özelliği verdiğiniz primary key'inizin ta kendisi
başarılar...
arkadaşlar defalarca başıma geldiği halde bir türlü akıllanmadığım (aklımda tutamadığım) bu hatanın çözümünü sizin de başınıza gelebilecek bir durum olarak dikkatlice okumanızı istiyorum.
Ben IB dataset yerine MDOdataset (Mercury Data Objects) kullanıyorum. Problem çıkarttığını görmedim bilakis bazı kolaylıkları var, tavsiye ediyorum.
IB datasetde de aynı veya benzer kısımlar bulunacağı zannı ile anlatıyorum.
MDODataset normalde otomatik olarak Generator fieldınızı algılar fakat her nasılsa bazen algılamıyor. bu durumda datasetin properties'inde bulunan 'Generator link'in field ve generator kısımlarını sizin doldurmanız gerek. bunun için, oluşturduğunuz databasein primery keyininin generatorünü, SQL manager gibi bir database işleyici ile öğrenin ve "Generator field'ın generator kısmına bunu yazın" Generator fielda gelince bu sizin otomatik artma özelliği verdiğiniz primary key'inizin ta kendisi
başarılar...