CreateForm

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

CreateForm

Mesaj gönderen haydarxxx »

Arkadaşlar bir kaç konuda danışmak için bu başlığı açtım.Forumda CreateForm diye arattığıda 5 sayfadaki soru ve cevapları okudum.Bende CreateForm çalışması yapıyorum ama neyi ne kadar doğru yaptığım bilmiyorum.Ve yaptıklarımı yazıyorum

Procect>Options dan gerekli form ayarlarını yaptım buraya kadar tmm.

1.Auoto-create olarak ilk açılış formundan (örneğin şifre formu) şifre doğru girildikten sonra bir sonraki forma geçiş yapmak için

Kod: Tümünü seç

if not Assigned(Form1) Then
Begin
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Form1.Show;//şifre doğru ise açılacak form
hide;
hide; şeklinde kullanıyorum doğrumudur.

(hide; ile formu kapatmada form hafızadamıdır hala çünkü tüm formlar arasında gezerken hide kullanıyorum.Programı sonlandırır ken ancak Auoto-create olan formu form.close; şeklinde diyerek programın kapanmasını sağlıyorum.)

2.Auoto-create olarak ilk açılış formunun (örneğin şifre formu) Close ine

procedure TForm10.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Action := caFree;
Form10 := nil;
 end;
şeklinde (Free kullanmadan) yazıyorum doğrumudur.

3.Yukardaki işlemlere göre şifre doğruysa açılan formu Create etmiş oluyoruz Create ederek show ile açtığımız formdan başka formlara gitmek için 1-2.sorulardaki aynı yöntemi uyguluyorum doğrumudur.

4.

if not Assigned(Form1) Then
Begin
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
şeklinde yadığımız koda göre formu açarken Create etmiş oluyorsak açılan formda örneğin bir butonla döngü işlemi yaptırıyorum döngünün içinde bilgi alacağımız formlarıda Create etmemiz gerekiyormu.Yani hangi formdan bilgi çekiyorsak mutlaka o formu create etmemiz mi gerekir.

Projemi yukardaki CreateForm işlemlerini aynen uyguluyorum şu an için bir hata almadım program çalışıyor.Tüm butonlardaki kodlar çalışıyor.Hatam yok gibi duruyor ama Sizlerinden bu konuda fikir alayım dedim.(iş ilizyon-sihir şeklinde olmasın istedim :) ).CreateForm mantığım doğrumudur.