database i bölmek .
database i bölmek .
iyi çalışmalar arkadaşlar.firebird vt ile yapılmış bi projem var.database boyutum 2 gb ı geçti .şuan rahatsız edici bi performans sorunu yaşamıyorum.aslında performans sorunu yaşamıyorum.fakat yinede tatmin olmuyorum.databaseimde 120 adet tablo var bu tablolardan 5 tanesi çok aktif olarak kullanılıyor insert update ve delete işlemleri çok fazla ve terminaller genellikle bu tablolar üzerinde çalışıyor.herbirinin kayıt sayısı 2 milyonu geçti.şimdi şöyle birşey yapsam bana performans kazandırırmı.bu çok aktif olarak kullanılan tablolarımı ayrı bi database de tutsam az yoğunlukta olan tablolarımı ayrı bi database de tutsam bana performans kazandırırmı.bunu araştırmamdaki sebep .şuan performans sorunu yaşamıyorum.ama ilerde ne olacak .dönem devri gibi çözümler yapmamız projenin içeriği açısından uygun deyil.bu konudaki fikirlerinizi paylaşırmısınız arkadaşlar.performans kazanmak için neler yapabilirim.
Arkadaşlar ikinci bi başlık açmamak için bir soru daha sormak istiyorum.update işlemlerimi nasıl hızlandırabilirim.benim yaptığım işlermler şunlar.update işlemlerimi sp lerle yapıyorum.ve update işleminde verilen şartların alanlarını indexledim.bunun haricinde ne yapabilirim.mesela firebird.conf içerisinde yapabileceğim bi iyileştirme işlemi olabilirmi veya bunun dışında.
Herhangi bir sıkıntı yoksa çin atasözü "çalışana dokunma" derim
Gene de çok yazma silme durumunda garbage (çöp) artacağında backup/restore ile sıkılaştırabilirsin. Söylediğin gibi büyük hacim ve çok hareketli tabloyu/tabloları ikinci bir veri tabanı olarak ayırmak etkili olabilir. Denemedim 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
İlk tavsiyem @rsimsek hocam gibi backup ve restore ile tablolarını arada backup ve restore yapman. Böylece parçalanmış page'leri birleştirebilirsin ve düz orantılı olarak performansında artar. Ek olarak aşağıdaki linkleri incelemeni öneririm
viewtopic.php?p=77578#77578
viewtopic.php?p=74022#74022
viewtopic.php?p=77578#77578
viewtopic.php?p=74022#74022