Windows ta olusturulan fdb nin Linux ta kullanilmasi uzerine

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
m utku k
Üye

Windows ta olusturulan fdb nin Linux ta kullanilmasi uzerine

Mesaj gönderen m utku k »

Selamlar,

Durumumu soyle izah edeyim: Veritabanlarim (".fdb" dosyalarim) Windows uzerinde yaratiliyor ve guncelliyor. Amacim bu fdb leri en az zahmetli sekilde Linux uzerinde de kullanabilmek. Yani backup-restore yapmadan sadece dosyayi Linux a kopyalayarak halledebilmek.

Bunun icin sunlara dikkat ettim:

-- Windows taki ve Linux taki firebird serverlarimin versiyonlari ayni.

-- Kullanilan UDF Linux icin de derleniliyor. (freepascal sagolsun)

Aklimdaki sorular sunlar:

-- Linux taki firebird serverim farkli surum olsa (tabii en fazla minor versiyon farkindan bahsediyorum) yada 64 bit olsa farkeder mi?

-- Veritabanim yogun bir sekilde trigger, stored proc. ve generator kullaniyor. Bildigim kadariyla bu trigger ve stored proc. lar database icinde orijinal kaynak kodu halinde degil, firebird in assembly si diyebilecegimiz "BLR" formatinda tutuluyor. Bu benim icin herhangi bir sorun teskil edebilir mi? Eger ediyorsa, bu trigger ve stored proc.larimi zorla kaynak kodu halinde veritabanima gomdurtebilir miyim?

Tesekkurler,
M. Utku Karataş.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Hiç denemesini yapmadım ama Record versioning sayesinde bunu yapması lazım diye düşünüyorum.

Yani Windows'daki FDB'yi alıp Linux'a taşıdığınızda sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.

Nitekim Taşıdığınız FDB (Windowsda da olsa Linuxta da olsa) alt versiyona gitmediği sürece sorunsuz çalışacaktır.

Ancak ODS'lerde (OnDiskStructure'larda) sıkıntı çıkmaması açısından üst versiyona taşıyabilirsiniz. Ayrıca, üst versiyona taşırken bence (özellikle) ODS değişimi olmuş olan bir versiyona taşıyorsanız, DB'yi yeniden oluşturup bilgileri bu şekilde transfer etmeniz daha doğru olur.

Kolay Gelsin

Not : Taşıma işlemini yaparken daima backup'larınız bulunsun. Zira sadece Linux Windows sorunları değil Databaseinizi aktarırken disk bozulmaları gibi durumlarla da karşılaşırsanız sonradan üzülmeyesiniz.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/