ShowMessage Ve Timer

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Jire
Üye

ShowMessage Ve Timer

Mesaj gönderen Jire »

Merhaba Delphiforum üyeleri,projemde küçük bir problemim var.Benim üzerinde çalıştığım programda Timerde ayarlanmış ShowMessage prosedürü var.Zaman örnek 10 saniye diyelim 1 dakika bekliyorum ondan 6 tane arka arkaya çıkıyor ama benim istediğim 1 tane çıkması 1 tane var ise 2.yi açmaması, yapmak istediğim bu.yardımcı olursanız çok memnun olurum.teşekkürler
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Timer daki kodlarıda yazsaydınız cevap verceklerin işini kolaylaştırırdınız. :wink:
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

haydarxxx yazdı:Timer daki kodlarıda yazsaydınız cevap verceklerin işini kolaylaştırırdınız. :wink:
Bende diyorum, sadece showmessage kullandım yani yazılacak birşey yok. :wink:
khanco
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen khanco »

sadece showmessage varsa üstundeki satırda timerin eneble özelliğini false yap altındaki satırda yeniden true yap sanırım ok denilene kadar başka mesaj çıkmaz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Kod: Tümünü seç

showmessage('Selam');
Timer1.Enabled:=false;
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

khanco yazdı:sadece showmessage varsa üstundeki satırda timerin eneble özelliğini false yap altındaki satırda yeniden true yap sanırım ok denilene kadar başka mesaj çıkmaz.
Teşekkürler fikir için hayatımı kurtardınız :)
haydarxxx yazdı:

showmessage('Selam');
Timer1.Enabled:=false;
Sizede teşekkür ederim ama doğrusu böyle :P
Timer1.Enabled := False;
ShowMessage('selam');
Timer1.Enabled := True;
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Bazen timer'in durmaması gereken durumlar vardır. Yani aynı timer'i system saatini göstermek için veya hatırlatma fonksiyonlarının işlemesi için kullanıyor olabilirsiniz. Bunların her biri için ayrı ayrı timer kullanmak mantıklı olmaz.

- Forumda sıkça tekrarladığım CONST sabit değerinin bir procedure içerisine sabitleme ama değişken olarak kullanabilme imkanını bu gibi işlemlerde kullanınız. örnek vereyim

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
Const
{$j+} mesajgosterimde : Boolean = False; {$j-}
begin
  If NOT mesajgosterimde then begin
    mesajgosterimde := true;
    ShowMessage('Hatırlatma uyarısıdır. Lütfen dikkat ediniz...');
    mesajgosterimde := False;
  end;
end;
- Bu şekilde ne yaptık. Timer'ın çalışmasına müdahale etmedik ama mesajın da her intervalde çıkmasına engel olduk. {$j+} ve {$j+} direktifleri CONST sabitinde değer değişikliği yapma imkanı sağlamışken bu procedure'e her gelindiğinde eski değeri hatırlanması imkanını sunar.

- Yani bir global değişken gibi davranır ancak diğer procedure'lerde işleme alınmaz müstakil çalışır.

- Bunu sıkça kullanabilirsiniz. Örneğin bir butona basıldığında çalışması tekrar basıldığında durması gereken işlemler örneklenebilir.

Başarılar...
Resim
Resim ....Resim
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

güzel yöntem. global değişken gibi işlem yapması daha güzel.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog