S.a. Arkadaşlar. cnc tezganlarından rs232 ile veri alabilmemiz mümkünmü. Bu konu hakkında döküman, kitap veya bilgisi olan arkadaş varsa bizi aydınlatırsa çok seviniriz.
Teşekkürler.
CNC tezganlarında veri alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- uğur alkan
- Üye
İnternette bir sürü ücretsiz program var bu işi yapan. @uğur alkan'ın dediği gibi tezgaların coğu raporlama yapmıyor rs232 üzerinden. sizin tezgah menusüne girip gönder/al komutlarını vermeniz gerekiyor. Belki Fanuclarda script yazılarak raporlama sağlanabilir, ama o kadar dökümanı okumaya değer mi bilmem. Yeni tezgahlarda LAN desteği var onlar raporluyor olabilir.
S.a. teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim istediğim mevzu şu bi led panelde tezgaha bağlanan ürün el ile girilecek numarası daha sonra her cnc de bu parça işlendiğinde counter atacak bi nevi tezgah kartlarının kaydı yapılacak ve bu otomatik veritabanına aktarılması ile ilgili bir şeyler düşününyorum. Burda her ürün işlendiğinde cnc durduğunda cnc bir msg vesaire gönderiyormu bana yakalayıp counter arttırmayı düşünüyorum.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
rs232 üzerinden bildiğim kadarıyla böyle bir bilgi gönderilmiyor, ama dediğim gibi scipt yazılarak yapılabilir. Tezgahların script dili C'ye yakın bir dil. RS232 kullanmak yerine direk tezgah'ın I/O çıkış pinlerindende veri alabilirsiniz.
Bahsettiğiniz sisteme benzer bir sistem geliştiren firma vardı. İnternette denk gelmiştin. Her tezgaha bir ekran,parkod okuyucu ve numeric klavye koyuyorlardı. tezgahla direk iletişim kurmuyorlardı.
Bahsettiğiniz sisteme benzer bir sistem geliştiren firma vardı. İnternette denk gelmiştin. Her tezgaha bir ekran,parkod okuyucu ve numeric klavye koyuyorlardı. tezgahla direk iletişim kurmuyorlardı.