Arithmetic overflow or division by zero has occurred.
arithmetic exception, numeric overflow, or string truncation.
Cannot transliterate character between character sets.
tahminimce tiplerde bir problem olmuş sıfıra bolüm hatası veriyor çünkü
toblonun alanlarını tiplerine bak onlar bi hata olabilir eğer yoksa alanları tektek sil belki çözülebilir kolay gelsin
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür
Merhaba,
Bir alanı değiştirmiş olabilirsiniz. Mesela önceden varchar(45) olarak tanımlamış olduğunuz bir alanı varchar(25) olarak değiştirmişsiniz. veya varchar verdiğiniz bir alanın tipini integere çevirmiş olabilirsiniz.
Benim bir defa başıma gelmişti. O alanı eski tipine çevirip, yeni bir alan oluşturdum. Eski alanı yeni alana query ile kopyaladım o zaman düzeldi. Ben de sizin gibi alanı ve tabloyu silemiyordum.
İyi çalışmalar.
karakter setleri ile ilgili bir sıkıntı var gibi. Veritabanını hangi karakter seti ile oluşturduysanız, o karakter seti ile bağlanıp aynı işlemi deneyin.
tahminimce tiplerde bir problem olmuş sıfıra bolüm hatası veriyor çünkü
toblonun alanlarını tiplerine bak onlar bi hata olabilir eğer yoksa alanları tektek sil belki çözülebilir kolay gelsin
Bir alanı değiştirmiş olabilirsiniz. Mesela önceden varchar(45) olarak tanımlamış olduğunuz bir alanı varchar(25) olarak değiştirmişsiniz. veya varchar verdiğiniz bir alanın tipini integere çevirmiş olabilirsiniz.
Benim bir defa başıma gelmişti. O alanı eski tipine çevirip, yeni bir alan oluşturdum. Eski alanı yeni alana query ile kopyaladım o zaman düzeldi. Ben de sizin gibi alanı ve tabloyu silemiyordum.
Tabloyu actigim da hic bir alan gorunmuyor. sanki tum alanlar silinmiş gibi. Onun icinde alanlar üzerinde oynama yapamiyorum. (Hic bir alani silmedim kendi kendine oldu nolduysa)
karakter setleri ile ilgili bir sıkıntı var gibi. Veritabanını hangi karakter seti ile oluşturduysanız, o karakter seti ile bağlanıp aynı işlemi deneyin.
Türkçe karakter seti : WIN1254...
Karekter seti olarak Turkce karekter setini kullanmistim. Database baglanirken ayni seyi dusunup degisik karekter setlerini denedim ama nafile bir turlu tabloyu silemedim.
s.a.
ibexpert ile kullanıyorsanız database connection info da show system table var. orda system tabloları içinde rdb$relationfields tablosu var.
bu tablonun içinde urunler tablosunun alanlarını görebilmeniz lazım. o alanları tek tek silip urunler tablosunu açmaya çalışın. eğer tablo açılırsa son sildiğiniz alanla ilgili bir sorun var demektir. onu kontrol edin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
A.S. @aslangeri,
Dediklerini yaptim. Fakat rdb$relationfields tablosunu acip data sekmesine gectim. ve katiylar arasinda dolasirken yine ayni hatayi verdi ve urunler tablosundaki alanlarin bikactanesini gosterdi. o alanlari sildim. Ama yine tabloyu silemiyorum.
Türkçe karakter seti : WIN1254...
Veritabanini win1254 olarak olusturmustum. ve diger 44 tabloda sorun yoktu. bu tabloda once sorunsuz calismisti ama birden dagildi. Bu tabloyu kullanmamistim bile.
@mussimsek hocamin dedigi gibi karektersetleri tek tek denemistim ama olmamisti karekterset NONE bunu atlamisim. NONE yaptim ve tablo silindi sonra tekrardan win1254 yaptim.