Başka programın mdb sini kullanmak.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Başka programın mdb sini kullanmak.

Mesaj gönderen Asri »

Merhaba,

Electrosec geçiş kontrol sistemleri diye bir sistem kurduk. Programda client diye bir özellik yok. MDB database kullanıyor. Bu programda personel girişleri kaydediliyor. Benden istenen Patronların da girişleri görmesi.

Sadece girişleri görmeleri için nasıl bir yol izlemeliyim. Programı patronlara da kurup database'ini paylaşımdan göstermeyi düşünüyorum ama daha path ini değiştirecek yeri bulamadım.

Bu mdb db yi zaten program kullanıyor. Ben delphi ile buna ayrıca ulaşıp sorgu çalıştırabilirmiyim. Paylaşım ihlali gibi bir durum oluşur mu.

Buna delphi de bir program yazmak için ne yapmam lazım.

iyi çalışmalar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
ikutluay
Üye

Re: Başka programın mdb sini kullanmak.

Mesaj gönderen ikutluay »

Asri yazdı:Merhaba,

Electrosec geçiş kontrol sistemleri diye bir sistem kurduk. Programda client diye bir özellik yok. MDB database kullanıyor. Bu programda personel girişleri kaydediliyor. Benden istenen Patronların da girişleri görmesi.

Sadece girişleri görmeleri için nasıl bir yol izlemeliyim. Programı patronlara da kurup database'ini paylaşımdan göstermeyi düşünüyorum ama daha path ini değiştirecek yeri bulamadım.

Bu mdb db yi zaten program kullanıyor. Ben delphi ile buna ayrıca ulaşıp sorgu çalıştırabilirmiyim. Paylaşım ihlali gibi bir durum oluşur mu.

Buna delphi de bir program yazmak için ne yapmam lazım.

iyi çalışmalar.
acces flat file olduğundan sakat bir vt... yanlış hatırlamıyorsam klasöre sadece okuma yetkisi vermen ve ağdan açman mumkun.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Veritabanını MySql yapsaydın birkaç basit kod ile web tabanlı olarak patronlarına istedikleri yerden bilgilere ulaşma imkanı verebilirsin....
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

ikutluay yazdı: acces flat file olduğundan sakat bir vt... yanlış hatırlamıyorsam klasöre sadece okuma yetkisi vermen ve ağdan açman mumkun.
Zaten yazmak istemiyorum, sadece raporlama amaçlı kullanmak istiyorum.

Ado ile bağlantı sağlayıp almam yeterli olur mu mdb için.?
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Battosai yazdı:Veritabanını MySql yapsaydın birkaç basit kod ile web tabanlı olarak patronlarına istedikleri yerden bilgilere ulaşma imkanı verebilirsin....
Merhaba,

program benim yazımım değil. MDB yi kullanan basit bir program yapmışlar kapı kontrol sistemi için.

Buna ek bir client programı yazmayı düşünüyorum. Client lardan raporlama için. Kendi üzerinden çoklu bağlantı desteği yok.

Adamlara client program istiyorum diyorum. Bana Radmin kullan diyolar yaaa : )))
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Asri yazdı:
ikutluay yazdı: acces flat file olduğundan sakat bir vt... yanlış hatırlamıyorsam klasöre sadece okuma yetkisi vermen ve ağdan açman mumkun.
Zaten yazmak istemiyorum, sadece raporlama amaçlı kullanmak istiyorum.

Ado ile bağlantı sağlayıp almam yeterli olur mu mdb için.?
aynen öyle. ama readonly yapmayı unutma...
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
odemir01
Üye

Mesaj gönderen odemir01 »

bi cvpta ben vereyim. kapı programının içindeki mdb dosyasının klasörüne saltokunur olarak paylaşım ver. Ado ile bu dosyaya çok rahat erişip istediğin bilgiyi sorgulaya bilirsin. bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum
Varsa Yoksa Delphi