(tif,png,gif) to (Bmp) ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mulus
Üye
İletişim:

(tif,png,gif) to (Bmp) ?

Mesaj gönderen mulus »

Selamlar,
Yapmak istediğim tif(özellikle),gif ve png türü dosyaları Timage içerisinde göstermek. Bunu yaparkende değişim esnasında tif,gif,png dosyalarını HD ye kaydetmeden yapmak istiyorum. Makalelerde tif ile ilgili bir yazı var fakat hem bazı uses kısmında tanımlı class dosyalarının yeri yada nereden bulunacağı bildirilmemiş (ILDocImg,dll96v1 gibi) hemde diske kaydedip okunan bir yol izlenmiş. Şu anda yapmış olduğum projenin geleceği için bu konu çok önemli o yüzden tüm fikirlerinizi yada yorumlarınızı bilmek isterim. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Hocam ya bu formatları destekleyen bi component kullanacaksınız ya da tip dönüşümü yapacaksınız gösterirken bmp ye veya jpg çevirebilirsiniz.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

ilgin için teşekkür ederim , peki bana bu işleri yapacak companent ismi yada adresi verebilirmisin veya tip dönüşümü hakkında biraz daha bilgi yada bulabileceğim kaynak adresi örnek vb. çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Resim formatları

Mesaj gönderen Opt2000 »

GraphicEx pas dosyasını araştır. Mike Litchke diye bir programcının dosyası ve TImage bileşenine değşik resim dosyalarını açmaya yarıyor. Umarım işini görür.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Evet forumlara yazmadan önce GraficEx i bulmuştum fakat Tif formatında hata veriyordu, manuelini dikkatle okudum tif destekleniyor diyor ama desteklemiyor malesef ..
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

GraphicEx in Graphicconfiguration.inc diye bir dosyası var ve orada ayarları varmış. :oops:

Kod: Tümünü seç

{.$define UseLZW}
kodunun başındaki noktayı kaldırınca düzeldi :lol: Mesaj yazan herkese tşkler.
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

:(

Mesaj gönderen tsamim »

Ya bu konu konusulalı baya olmuş fakat bende denedim bu graphicex i arkadasın dediği gibi tiff uzantılarda hata verio. Dediğin gibi {$define UseLZW}
önündeki noktayıda kaldırdım fakat hala hata verio yardımcı olabilrseniz çok sevnirim
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

xnview sdk sını deneyin. ancak anahtar teslim çözüm diyorsanız kurt ve ense olayı derim
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog