sorunun içeriğine dikkat etmek önemli öncelikli olarak. Soruda farkındaysanız "nasıl yaparım?" değil, dilin syntax'ında "in" olup olmadığınının sorgulanmasıyla ilgili hocam.
ilginiz için teşekkür ederim. Turbo Delphi Syntax'ında For/in kullandığımı net hatırlıyorum. D7'de olmadığınından çalışmadığını zannediyorum
Ben, örneğe göre düzenlemek gerekirse eski/uzun methoda göre şöyle kullandım akşam;
in ifadesi delphi7 de kümeler (set) içindeki veriyi kontrol etmek için kullanılıyor. sizin ilk mesajda verdiğiniz örnek ise c# daki foreach yapısı gibi kullanılmış. bu tarz bir yapı d7 de yok bildiğim kadarıyla. ancak foreach yapısı delphi.net ile eklenmiş durumda
kite yazdı:sorunun içeriğine dikkat etmek önemli öncelikli olarak. Soruda farkındaysanız "nasıl yaparım?" değil, dilin syntax'ında "in" olup olmadığınının sorgulanmasıyla ilgili hocam.
ilginiz için teşekkür ederim. Turbo Delphi Syntax'ında For/in kullandığımı net hatırlıyorum. D7'de olmadığınından çalışmadığını zannediyorum
Ben, örneğe göre düzenlemek gerekirse eski/uzun methoda göre şöyle kullandım akşam;
var
i:byte;
begin
for i:=1 to ListBox1.Items.count do
begin
ListBox2.Items.add(ListBox2.Items[i]);
end;
end;
bunu anlamak için yapmanız gereken sadece editörde iken in yazıp ctrl-f1 tuşuna basmak idi. böylece daha hızlı sonuç alırdınız. ama aşağıda cevap verilmiş zaten. in sadece set tipi veriler için kullanılıyor.