ocx dosyasını register hatası?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
thickreed
Üye

ocx dosyasını register hatası?

Mesaj gönderen thickreed »

Meraba arkadaşlar!

elimde deneme.ocx die bi dosya var ve ben bunu C:\WINDOWS\system32\ içine register etcem, fakat ;

cmd <enter>
regsvr32 /u C:\WINDOWS\system32\deneme.ocx
regsvr32 C:\WINDOWS\system32\deneme.ocx

diyorum.Ama hata veriyo register etmiyo aslında unregister etmiyo ki register edebileyim.

Unregister ederken verdiği hata da bu :

LoadLibrary("C:\WINDOWS\system32\deneme.ocx") failed - A dynamic link library (DLL) initialization routine failed.

Bunun nedenini söyleyecek arkadaş yada arkadaşlara ve çözüm önerilerine ihtiyacım var.Aciillll :)

Herkese teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba, activeX dosyalarını regsvr32 ile kayıt ettirmek istediğiniz anda ilgili DLL yada OCX içindeki özel bir yükleme prosedürü çalıştırılır, verdiği mesaja bakılırsa ya OCX dosyası geçerli bir ActiveX dosyası değil yada ilgili rutin çağırılırken OCX içinde hata oluşturuyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
thickreed
Üye

volkan kardeşim çok saol enazından OCX içinden bir hata olduğunu öğrenmiş oldum.Bu ocx lerle fazla uğraşmadığım için nasıl bi yöntem izleyeceğimide kestiremiyorum.Lakin ilgili tlb ve ocx file ları delphi 6 da açtım ama pek anladığımı söyleyemem. :)

Uygulamada bi hata olduğu aşikar.Sorun şu ki setup olarak hazırlanıp başka makinaya kurulduğunda çalışıyo ama kendi makinamda register edemiyorum.İşletim sistemiyle alakalı da deil çünkü source larla beraber arkadaşın makinasına yüklemeye çalıştığımızda da aynısı oluyo yani register etmiyo.Ama Setup ını run edersek hiç sorun çıkmıyo.
thickreed
Üye

ayrıca uygulamayı derlediğimdede hiç bi hata çıkmıyo, hatta ve hatta prg mı çalıştırdığımdada hata çıkmıyo.Ama register edince zank die hata veriyo ...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Peki şöyle bir durum var mesela her DLL register edilmez, COM yada ActiveXler genelde register edilir, belkide söz konusu uygulama ilgili OCX i lazım olduğu zaman doğrudan yükleyerek kullanıyor olabilir bu konuda aklınızda şüphe varmı? yani bu OCX dosyasını gerçekten bir ActiveX nesnesi kitaplığımı?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
thickreed
Üye

Aslında bu uygulama benden önce varmış ve register yapılıyomuş.Banada bu önceden register oluyodu ama şimdi olmuyo dediler.Bende işi çözmeye koyuldum.

Birde daha önceki halini buldum ve onu rahatlıkla register edebildim.Sonra register olan deneme.ocx (eski çalışan hali) dosyasını aldım projenin altına koydum.Derledim, daha sonra tekrar system32 nin altında register etmeye çalıştım hata verdi.

Yalnız anladığım kadarıyla prgramın içinde kullanılan baya bi component var (örn: dxbutton) bunlar delphi 6 da yüklenmemiş.Onların eksikliğinden olduğunu sanıyorum.Yanılmıyorumdur inş?

Zira başka bi yol kalmadı :)

Ama ilginize tekrar çok teşekkür ederim...