dbgridden mssql veritabanına pk nın otomatik artırılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

dbgridden mssql veritabanına pk nın otomatik artırılması

Mesaj gönderen kazimates »

delphide veritabanı olarak mssql table kullanıldığında ve bu tableları dbgrid içerisinde görmekteyim ama dbnavigator ile de kontrollerini sağlıyorum bu arada pknın boş olmaması gerekiyor ve yeni kayıt eklemek istediğimde kullanıcının pk veya Kayıtno alanına en son
değer atıyorum 1000 ise 1001 diye manual yazması gerekiyor bunu kullanıcının görüp takip etmesi ise zor oluyor bu arada dbgridde ise filtreli olarak konulduğunda hiç göremiyor bu durumda yeni kayıt ekle denildiğinde kayıtnonun son değerden bir fazlası dbgrid içerisine
otomatik olarak atılamaz mı bunun için ne yapabiliriz?

sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle
Kazım ATES
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
MSSQL'nin bildiğim kadarıyla autoincrement desteği var zaten ve ek bir işlem gerektirmiyor.Tabloyu tasarlarken ilgili alanı autoincrement olarak belirtmeniz yeterli oluyor.Kendi toolunda (adını hatırlayamadım yine :oops: ) bunu çok rahat yapabiliyorsunuz, accesse benziyor zaten.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Enterprice manager da tabloyu desiyn ettiğiniz yerde istediğiniz alanı identity seçerseniz o alan autoincrement olur. Delphide ise dbgride o tabloyu bağladığınızda dışardan girmenize izin vermez, post ettikten sonra görürsünüz hangi değeri atadığını.
oguthan
Üye

Mesaj gönderen oguthan »

teşekkürler
oguthan