Kobisoft MRP BETA2...

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
serkan
Üye

Kobisoft MRP BETA2...

Mesaj gönderen serkan »

merhaba, geliştirmekte olduğumuz Kobisoft MRP programının BETA2 sürümünü web sitemizden indirebilirsiniz..

site:
http://www.tekkalem.com.tr

download:
http://www.tekkalem.com.tr/files/Kobisoft.exe

Açılış için:

Kullanıcı adı: KOBİSOFT
Parola : KOBİSOFT

Değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum..

Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

1. Yarımamül-mamül reçetesi diye ayırmanıza gerek yok. Satılabilen her şey mamüldür. Aldığınız ürünler bile satılabilir. Üretilen her şey bir nevi yarı mamüldür.
2. Config klasöründe neden birde MDB dosyası bulunduruyorsunuz? Bunun açılması sistemi yavaşlatmaz mı?
3. Üretim-Muhasebe-Finans-İnsan Kaynakları gibi başlıklarda menüleri gruplarsanız daha iyi olur. Satınalma menüsü altında Yeni Sipariş içindeki Satış siparişi pek hoş durmamış. Dediğim gibi menüleri bölüm bazlı gruplamak çalışanlarında işini kolaylaştırır.
4. Personel kısmı için sadece operastörleri gördüm. Başlı başına bir personel sistemi yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
5. Üretim bölümüni biraz daha geliştirmelisin. Reçete ile ürün ağacı benzer gibi gözükür ancak ayrı şeylerdir.
6. Stok kartlarında birim kısmını elle doldurmak gerekiyor. O zaman litre-kg-hacim gibi döşümleri yapmak imkansız hale geliyor.
7. Fiyat teklif hazırlama gibi bir menü olabilir yada satış sparişi içinde bulunabilir.
8. Sanırım sistemi muhasebe üzerine kurmuşsunuz bence üretimden başlamalıydınız. Üretim üzerine muhasebe inşa etmeliydiniz.
9. Tezgahların operatörde başka ihtiyaçlarıda vardır. Kalıplara benzerdir bazıları, fakat kullan at türdendir. Kalıpların ömürleri vardır, bunuda takip etmek isteyebilirsiniz.
10. http://www.tinyerp.com adresinde dağıtılan ücretsiz ERP programını incelemenizi tavsiye ederim.

İyi çalışmalar.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Hocam eleştirin için teşekkürler, hepsini dikkate alıp ona göre düzenlemeler yaparız.Üretim modülü oldukça ayrıntılı bir şekilde elimizde var ticari paket tarafı eksikti onunda ,şimdi ikisini birleştirelim dedik.Stok,fatura,irsaliye,çek-senet işlemlerini oturttuktan sonra üretim tarafını tekrar yazcaz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Hocam bende kullanıum açısından çok ozr bir program mesela en basitindeden stok yada cari seçerken bakıyorum tanım yok hemen tanımlayabilmeliyim. Görünüm fena diil ama işlevsellik hoşuma gitmedi.

Saygılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen haydarxxx »

hoca güzel bir programa olmuş.Özellikle menü bölümünü beğendim bende bu tür bir şey arıyorum ne tür bir companent kullandınız bu programda bu (skinler yabancı değil ama :roll: ).
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Fazla inceleyemedim ama bakabildiğim sürece eksiklikleri yazayım

--en önemlisi hiç bir parametre göredim ben programda :lol:

1-Stok tanımlamalarında ;
Riski Süresi
Default Depo kodu
Birim Ağırlığı(nakliyeler için)
Döviz li çalışıyomu çalışıyosa tipi,
Gümrük Tarife Kodu,
Tederakiçi firma, iide süresi , Tedarikçinin Stok kodu?
Bunlar aklıma gelenler,

2-Reçete ,
Reçete başlı başına Üretim modülü içinde olmalı
Yarı Mamül ve Mamül reçetesi ayrımı diye bir şey olmaz ikiside Reçetedir.
Alternatif reçete tanımları olmalı
Üretimde Bakiye kontorolü
3- İş Emri girerken YM, mamül kodu ellemi girilecek
İş Emri Süresi /Teslim Tarihi,
İş Emri ile girilen Kayıtlar Nerden görülecek ne gerçekleşmiş ne seviyede
Üretimde Bakiye kontrolü
Reçete dışına çıkabilme olacak mı?

MRP II dediğin için sadece bunlara baktım
Şimdilik benden bu kadar.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim