ibx ve fastreport4 uyuşmadı.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

ibx ve fastreport4 uyuşmadı.

Mesaj gönderen y.kulac »

s.a.
delphi7 kullanıyorum. geçen günlerde ibx bileşenlerini güncelledim.
bu akşam fast report4 ü kurudum. delphiyi çalıştırıdım. fast report ve ibx bileşenleri ile ilgili hata verdi. açılan hata mesajı pencerelerinde süreli no yu seçtim . delphi açıldı. fastreport un bölümlerinde ado, bde gibi alanlar var fakat ibx bileşenleri görünmedi.

ya ibx bileşenlerini eski haline getireceğim yada fastreport un yeni ibx bileşenleyle çalışan sürümünü bulacağım sanırım.

daha önce bu şekilde bir problem yaşamış ve problemi halledebilmiş arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

iyi çalışmalar.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

ibx güncelledikten sonra fr yide yeniden kurmalısın. ancak once frnin tum bpl dosyalarınıda silmelisin...
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

bu uyuşmazlık devexpress bileşenleriylede oluyormu. hiç başına gelen var mı acaba. projem iki kısımdan oluşuyor. yani aynı exe içinde ama farklı amaçlara hizmet ediyor. bir amaca hizmet eden kısımda sorunsuz çalışan frx diğer yarıda sorun veriyor. sorun access violation hatası ve cxdbedit pozisyonunda program kalıyor.

bir türlü işin içinden çıkamadım. frxreport a masterdata bandını koyduğumda bu acces violation hatasını alıyorum. koymazsam herşey normal. işin en garip yanı dediğim gibi projenin bir yarısı bu sorunu vermiyor diğer yarısı yani başka büroya hizmet verecek bölümünde kırılıyor.

delphi7 yi tekrar kurdum, bileşenleri tekrar kurdum sorun aynı. hata numaraları hep değişiyor, bazen frxrich.pas yok diyor bazen cxdbedit source si açılıp orada bir satırda maviye boyanıp bekliyor. işin içinden çıkamayınca projenin hata veren kısmını tek başına olmak kaydı ile tekrar yazıyorum ve cxgrid hariç cx sin diğer bileşenlerini kullanmadan.

acaba cx ile fr birbirine uymuyormu?
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

fastrepor4 ü ibx bileşenlerini güncelledikten 3 ay sonra kurudum.