S.A
forumda aradım ancak bulamadım
Fatura Tablomda BORC alanım var Decimal(18,5) tipinde
Borc alanında da içinde geçtiği bir çok SP ve triger mevcut
EMS SQL Manager kullnıyorum.
BORC alanın tipini Decimal(18,2) olarak değiştirmeye kalktığımda bağlı olduğu SP ve trigerlar olduğundan değiştirmeye izin vermiyor. SP ve Tirigerları silmek mümkün değil ne yapabilirim
FireBirdde Fied Tipini değiştirme
Selamlar,
Muhtemelen senin EMS o fieldın tipini değiştirirken Drop edip, sonra Insert edecek şekilde yapmaya çalışıyordur
Sen ALTER TABLE ALTER COLUMN olarak scripti kendin yazıp dene istersen.
Yani Tool'dan yapma onun script çalıştırdığın (SQL Yazıp Çalıştırdığın) bölümden manuel bir dene.
Bakalım hata verecek mi!
Kolay Gelsin
Muhtemelen senin EMS o fieldın tipini değiştirirken Drop edip, sonra Insert edecek şekilde yapmaya çalışıyordur
Sen ALTER TABLE ALTER COLUMN olarak scripti kendin yazıp dene istersen.
Yani Tool'dan yapma onun script çalıştırdığın (SQL Yazıp Çalıştırdığın) bölümden manuel bir dene.
Bakalım hata verecek mi!
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ortak kullanılan ya da zamanla boyutu değiştirilebilecek alanları doğrudan değil de DOMAIN oluşturarak tanımlamak gerekir. Herhangi bir değişiklikte DOMAIN i değiştirmek o domain in kullanıldığı tüm tablo, sp ve triggerler i güncelleyecektir (daha doğrusu DOMAIN i kullandıklarından bir uyumsuzluk hatası oluşmayacaktır)
Öncelikle bu özellikte (numeric(18, 5) ) bir domain oluşturup kullanıldığı yerleri en dıştakinde başlayıp değiştirmeye çalışın. Ya da bu tip parametreyi -- veya /* ... */ yorum satırları arasına alarak kullanım dışı bırakarak ilk kullandığınız SP ye ulaşabilirsiniz.
EMS SQL Manager yerine IBExpert i de deneyebilirsiniz.

EMS SQL Manager yerine IBExpert i de deneyebilirsiniz.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!