Programdan çalışan bir başka uygulamayı kapatmak...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Programdan çalışan bir başka uygulamayı kapatmak...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Forumda aradım bu konu ile ilgili bir kaç başlık buldum ama tam olarak istediğimi yapamadım o yüzden yeni başlık açtım konu ile ilgili. Sorunum tam olarak şudur. Programımı çalıştırdığım anda winexec metodu ile bir başka uygulama daha çalıştırıyorum. Buraya kadar sorun yok, ilk çalıştırdığım uygulamayı kapattığım zaman winexec metodu ile açtığım exe'de kapansın istiyorum acaba bunu tam olarak nasıl yapabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden ok tşk ediyorum. Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

sorununun cevabı için handle, başlığa ulaşarak bir şeyler yapabilirsin diye düşünüyorum. normal de ben programımın çalışıp çalışmadığı nı aşağıdaki kodla bulup programımı birden fazla çalıştırmıyorum.

Kod: Tümünü seç

begin
    Sem := CreateSemaphore(nil, 0, 1, 'PROGRAM_NAME');
   if ((Sem <> 0) and (GetLastError = ERROR_ALREADY_EXISTS)) then
   begin
    CloseHandle(Sem); //// 
  ShowMessage('Program şu an da çalışıyor, "System Tray"da olabilir. Kontrol ediniz..');
Halt;
  end;
begin
Bu yolla kapatabilirsin belki

Birde winexec yerine shellexecute kullansan iyi olur Nt tabanlı sistemlerde problem yaşarsın
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
ikutluay
Üye

Re: Programdan çalışan bir başka uygulamayı kapatmak...

Mesaj gönderen ikutluay »

Biltes yazdı:Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Forumda aradım bu konu ile ilgili bir kaç başlık buldum ama tam olarak istediğimi yapamadım o yüzden yeni başlık açtım konu ile ilgili. Sorunum tam olarak şudur. Programımı çalıştırdığım anda winexec metodu ile bir başka uygulama daha çalıştırıyorum. Buraya kadar sorun yok, ilk çalıştırdığım uygulamayı kapattığım zaman winexec metodu ile açtığım exe'de kapansın istiyorum acaba bunu tam olarak nasıl yapabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden ok tşk ediyorum. Kolay gelsin...
killtask yada killprocess diye hazır kod vardı forumda
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog