OpenDialog ile farklı bir dizin seçimini engelleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
NeverFear
Üye

OpenDialog ile farklı bir dizin seçimini engelleme

Mesaj gönderen NeverFear »

Form1 üzerinde 1 ComboBox, 1 OpenDialog ve 1 Image var.

Unit1'in;
uses kısmında Jpeg, GIFImage ve ShellCtrls ekli.
ComboBox'ın Items özelliklerinde kıt'alar tanımlı (Afrika, Asya, Avrupa .. v.s.).

Kod: Tümünü seç

OpenDialog.InitialDir:= 'D:\Belgeler\Ülke Bayrakları\' + ComboBox1.Text;
şeklinde program içinden kodlama ile ComboBox'ta seçili olan kıt'anın ülke bayraklarının bulunduğu
ve OpenDialog ile açılan pencerede ilgili dizine ulaşabiliyorum.

Örneğin; ComboBox'ta seçtiğim kıt'a Avrupa ise, OpenDialog çalıştığında açılan pencerede
Konum kısmında Avrupa dizini geliyor ve o dizin altındaki ülke bayrakları sıralanıyor.
Seçtiğim ülke bayrağının uzantısı ne olursa olsun Image1 nesnesinde gösterebiliyorum.
Buraya kadar herşey istediğim gibi gerçekleşiyor.

Ancak, OpenDialog ile açılan penceredeki "Konum" durumunu kullanıcının değiştirmesini
istemiyorum. Bunu nasıl engellerim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: OpenDialog nesnesinin Options özelliklerinin hepsini denediğim halde istediğim
sonuca ulaşamadım.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

NeverFear - kaheri579@hotmail.com
kayipgemi
Üye

Mesaj gönderen kayipgemi »

daha önce böyle bir şey banada lazım olmuştu, open dialog bayagı bir ugrastırıyor ben listwievde halletmiştim bir de onunla dene
NeverFear
Üye

öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.
bu konu ile ilgili delphi help dahil çoğu forum sitelerinde araştırma yaptım ancak istediğim konu yoktu. ayrıca ben bunu shelldirectorylist ile de denedim ama sonuçsuz.
evet dediğin gibi bir de listview ile denemeliyim. bu aklıma gelmemişti. teşekkürler. sonucu burada paylaşıcam.

Çalışmalarında başarılar dilerim.

NeverFear - kaheri579@hotmail.com
aseka

Mesaj gönderen aseka »

--
En son aseka tarafından 18 Mar 2008 09:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
NeverFear
Üye

aseka hocam verdiğin link işime yaradı. ancak, "Bir Düzey Yukarı" ve "Yeni Klasör Oluştur" düğmeleri açılan o pencerede varlıklarını sürdürdüğü sürece durum eskisinden farksız oluyor. şuan windows.pas ve diğer dialog ile ilgili pas dosyaları didik didik etmekle meşgulum. eğer sonuca ulaşabilirsem burada paylaşacağım.
naturelmania
Üye

Mesaj gönderen naturelmania »

Acaba o klasördeki bayrakların isimlerini bir Combobox.Items.Add(); içine göndersen daha sonra buradan sadece bu gönderdiğin dosyalar seçilebilse?
Yani kullanıcı başka yerden bayrak vs seçemeyecek.
Yalnız bu durumda dosyanın uzantısı gerekebilir yani tam adı...
var
sen : sevgili;
ben : aşık;
sevgi: aşk;
if ben aşık sana = True then
execute sevgi between(sen,ben);
:)))))
aseka

Mesaj gönderen aseka »

--
En son aseka tarafından 18 Mar 2008 09:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
NeverFear
Üye

ShowWindow(ToolbarHandle, SW_HIDE); bu kısmı OpenDialogShow'dan kodladığın yere alınca oldu.
teşekkürler.
aseka

Mesaj gönderen aseka »

--