Delphi'nin bugları

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
fatihbarut

Delphi'nin bugları

Mesaj gönderen fatihbarut »

Merhaba arkadaşlar delphiye kızmam sebebiyle açıklarını yüzüne vuruyorum :)
şu bugları bilmeyen var mı?
- Edit -> Lock açıkken yani formunuzdaki objelerin yerleri kitliyken yeni bir dosya açarsanız kitli görünürken kilit açılır ve siz kilitli diye rahatça hareket ederken objelerinizin yeri değişir
- delphinin ikinci önemli eksiği ise objelerin yer değişimleri undo'lanamaz. yüzlerce objeniz bir hata yaparsanız bittiniz save'li dosyanız yoksa gider...
-Align paleti stay on top kalmaz.
-Bookmarklarınız savelenmez.
-Aklıma geldikçe diğerlerini yazayım..

Tek rakibim C#, artık siz anlayın ne demek istediğimi...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
bunların hangi delphi versiyonu için olduğunuda söylerseniz iyi olur. zira ben d6 kullanıyorum
-edit lock ?????????? (2007) de gördüm ama ne işe yarar bilmiyorum...
-undo meselesi benide çok uğraştırdı. bu bug dan ziyade bir eksiklik gibime geliyor çünkü bug olması için çalışan bir şeyin doğru çalışmaması lazım.
-d6 da kalıyor 2007 de ise yukarı tutturdum orda duruyor... :D
-d6 da save ettiğinden adım gibi eminim ama 2007 yi bilmiyorum. belki ayarlarında bookmarkları kaydet gibi bi seçenek vardır ?

Ben qr de birden fazla bileşeni "copy past" yaparken ilk bileşen normal diğer bileşenlerin "top" özelliği değişmiş olarak yapıştırıyordu. buda bir bug olabülür...
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

-Abnormal program termination ile başınız belaya girmedi ise ne ala. Yoksa kayıt edilmemiş proje buhar oluyor.
-Projemi derlerken aldığım [Fatal Error] xxx.dpr( 18 ): Internal error: URW3959 hatası yüzünden derleme olmuyor fakat hiç bir değişiklik yapmadığım halde Build All ile program derlenip çalışıyor veya ana formda değişiklik yapınca da çalışıyor. Bu Internal Error üstü kapalı bişiycik herhalde.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen akdatilla »

Ne zaman Access violation XXX hatasını görsem işte bu bir borland programı derim :D
IDE nin kendisi bile bu hata mesajını veriyor. IDE böyle bir hatayı verdikten sonra görevi sonlandır demeden çıkmak bile bir mesele.

Bazen bu hatayı (bir timer kullanılmışsa mesela) ard arda sürekli olarak verir. ekranda onlarca mesaj kutusu oluşur.

BDS2006'nın windows işletim sistemi tarafından "Çok zararlı hata" olarak hata çıkardığını da defalarca gördüm.

Ancak yinede çekilmez değil. Borland IDE'nin bu hataları çıkarma sebebi belleği biraz fazla zorlamasından kaynaklanıyor sanırm.

Delphicilere Acces violationsuz günler dilerim .