Resource xxx not found hatasının çözümü

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Resource xxx not found hatasının çözümü

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Regional Settings (Bölgesel Ayarlar'dı sanırım) 'ten ayarı İngilizce yapınca düzeliyor. Ayrıca Windows kullanıcı isminde de İngilizce harici harfler olmaması lazımmış. Ben İngilizce yapınca bendeki sorun düzeldi.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Evet ingilizce yapınca bende de vermedi hata. Acaba işletim sisteminin dili ile mi ilgili. Sanırım sizde de ingilizce kurulu bende de. Türkçe kurulu olsa da bölgesel ayarları ingilizce mi istiyorki? Varmı bu durumla başka karşılaşan arkadaş acaba?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

evet Windows 2000 İngilizce kullanıyorum. Açıkcası tam neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama işletim sistemi Türkçe olsa da bu yüzden çalışmayan programlar olabiliyor. D8 için denemek lazım, ama büyük ihtimal Türkçe işletim sistemlerinde de aynıdır.

İnşallah çıkacak update pack'te düzeltirler. İnsan bu tip hataları Delphi'ye yakıştıramıyor :?

Kolay gelsin.
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

Merhaba bendede aynı hata çıktı.
Bende ing windows kullanıyorum ayarları türkçe şimdi ing yaptım türkçe karakterleri kaldırdım ama hala hata alıyorum reset atmadım resetten dolayı olabilirmi?
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

İngilizceden kaynaklandığını sanmıyorum. Ben de aynı hata ile karşılaştım. format attıktan sonra sorun kalmadı.

Visual Studio ya da önceki Delphi sürümleri ile çakışıyor da olabilir, çünkü formattan sonra bunları kurmadım.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Fatih! yazdı:İngilizceden kaynaklandığını sanmıyorum. Ben de aynı hata ile karşılaştım. format attıktan sonra sorun kalmadı.

Visual Studio ya da önceki Delphi sürümleri ile çakışıyor da olabilir, çünkü formattan sonra bunları kurmadım.
fatih kitabını adanada göremedim. nerde alırız. hem fb hemde dotneti geliştirelim maksat
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Buradan rahatlıkla alabilirsin